Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Feiten & fabels over haar in de zomer

Haartips 23 juli 2019

Feiten en fabels
Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Zo zou het groen kunnen worden in de zomer en moet je het 's zomers vaker wassen dan 's winters. Maar klopt dat wel? En hoe houd je je (gekleurde) lokken ook in de zomer eigenlijk in topconditie? Met deze tips en trucs zorgen we voor eens en altijd voor duidelijkheid!

TRUE! In de zomer kan je blonde haar groen worden

Groen haar kan ontstaan na een duik in het zwembad. Je denkt misschien dat dat door het chloor in het water komt, maar niet is minder waar: het komt door koper! Koper komt in zwembadwater terecht als het water door koperen leidingen loopt of als er algenbestrijders worden gebruikt waar koper in verwerkt zit.

TIP: Een groen gloed voorkomen? Maak je haar eerst nat met kraanwater voordat je een duik neemt en breng daarna conditioner aan op je lokken. Of natuurlijk gewoon zwemmen met een badmuts op.

FALSE! In de zomer kun je dezelfde haarverzoringsproducten gebruiken als in de winter

In de zomer hebben je lokken andere verzorging nodig dan in de winter. 's Zomers hebben je lokken veel meer te lijden van de zon (en dus uv-straling), chloor (van al dat plonsen in het zwembad) en zout (van je dagje aan het strand).

TIP: Gebruik 's zomers een extra voedende shampoo of conditioner - liefst met een kleurbeschermingscomplex en spray na het wassen IVY Leave-in op je lokken. Deze spray bevat een uv-filter, dat je haar extra goed beschermt tegen invloeden van de zon. Een beetje extra vertroetelen doe je met IVY Repair Mask: aanbrengen op handdoekdroog haar, even in laten trekken, grondig uitspoelen en je lokken zijn weer als herboren.

Feiten En Fabels Over Haar In De Zomer Ivy Hair Care

FALSE! De hele zomer lang een staart in je haar is geen probleem

Je lange lokken in een staart is op zich geen probleem, maar het gaat er wel om dat je je elastiekje niet te strak om je haar doet. Als je je haar stevig naar achteren trekt, komt er namelijk spanning op je hoofdhuid en haarzakjes. Daardoor kunnen haren afbreken, haarzakjes beschadigen en en je kunt er zelf kale plekken van krijgen. Dat wil je natuurlijk niet!

TIP: Gebruik als vuistregel dat je wijsvinger nog onder het elastiekje moet passen. Zo zit-ie nooit te strak. Of gebruik een scrunchie: een oude favoriet uit de jaren 90 die nu weer helemaal hot is! Lekker opvallend en ook nog eens beter voor je haar, dankzij de zachte stof.

TRUE! In de zomer moet je je haar vaker wassen

's Zomers lig je geregeld aan het strand of neem je een duik in het zwembad. Heerlijk natuurlijk, maar na zo'n dag zit je haar vol met zout of chloor. Perfect voor die beachy look, maar niet écht goed voor je lokken.

TIP: Was je haar in de zomer vaker (misschien zelfs dagelijks) met een extra verzorgende en herstellende shampoo. Geen zorg, die beachy lokken creëer je alsnog heel gemakkelijk. Gewoon met IVY Salt!

Feiten En Fabels Over Haar In De Zomer Ivy Salt Spray
Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon