Salon

Menu

Sluit

Feiten & fabels over haar in de zomer

Schermafbeelding 2024 03 05 153537

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Zo zou het groen kunnen worden in de zomer en moet je het 's zomers vaker wassen dan 's winters. Maar klopt dat wel? En hoe houd je je (gekleurde) lokken ook in de zomer eigenlijk in topconditie? Met deze tips en trucs zorgen we voor eens en altijd voor duidelijkheid!

True! In de zomer kan je blonde haar groen worden

Groen haar kan ontstaan na een duik in het zwembad. Je denkt misschien dat dat door het chloor in het water komt, maar niet is minder waar: het komt door koper! Koper komt in zwembadwater terecht als het water door koperen leidingen loopt of als er algenbestrijders worden gebruikt waar koper in verwerkt zit.

TIP: Een groen gloed voorkomen? Maak je haar eerst nat met kraanwater voordat je een duik neemt en breng daarna conditioner aan op je lokken. Of natuurlijk gewoon zwemmen met een badmuts op.

False! In de zomer kun je dezelfde haarverzorgingsproducten gebruiken als in de winter

In de zomer hebben je lokken andere verzorging nodig dan in de winter. 's Zomers hebben je lokken veel meer te lijden van de zon (en dus uv-straling), chloor (van al dat plonsen in het zwembad) en zout (van je dagje aan het strand).

TIP: Gebruik 's zomers een extra voedende shampoo of conditioner - liefst met een kleurbeschermingscomplex en spray na het wassen IVY Leave-in op je lokken. Deze spray bevat een uv-filter, dat je haar extra goed beschermt tegen invloeden van de zon. Een beetje extra vertroetelen doe je met IVY Repair Mask: aanbrengen op handdoekdroog haar, even in laten trekken, grondig uitspoelen en je lokken zijn weer als herboren.

Schermafbeelding 2024 03 05 153554

True! In de zomer moet je je haar vaker wassen

's Zomers lig je geregeld aan het strand of neem je een duik in het zwembad. Heerlijk natuurlijk, maar na zo'n dag zit je haar vol met zout of chloor. Perfect voor die beachy look, maar niet écht goed voor je lokken.

TIP: Was je haar in de zomer vaker (misschien zelfs dagelijks) met een extra verzorgende en herstellende shampoo. Geen zorg, die beachy lokken creëer je alsnog heel gemakkelijk. Gewoon met IVY Salt!

Schermafbeelding 2024 03 05 153603
Afspraak maken