Salon

Menu

Sluit

Stichting Haarwensen

Header stichting haarwensen website

Je haren doneren bij de kapper?

AMI Kappers is al jaren sponsor van Stichting Haarwensen. Een Stichting die zich volledig inzet voor zieke kinderen die door medische behandelingen, een vorm van alopecia (kaal hoofdigheid) of alopecia areata (pleksgewijze kaalheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze pruiken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen ontstaan. Want iedereen verdient toch een mooie haardos?!

Door het doneren van vlechten van echt haar, proberen meer dan 100 vestigingen van AMI Kappers, de moeilijke periode waarin deze kinderen zich op dat moment bevinden, een stuk mooier te maken. De afgelopen jaren heeft Stichting Haarwensen al 1514 kinderen in Nederland en België blij gemaakt met een mooi haarwerk!

Één van deze kinderen is Sanne. Sanne heeft haar 4e en laatste haarwerk in ontvangst mogen nemen. Sanne heeft nu bijna 5 jaar alopecia totalis en door het haarwerk is ze de afgelopen jaren een stuk makkelijker doorgekomen. Dankzij de vele haardonaties kunnen AMI Kappers en Stichting Haarwensen ervoor zorgen dat ieder kind “gewoon” gewoon kan zijn!

Wil jij ook bijdragen aan een mooi haarwerk voor kinderen zoals Sanne? Kom dan naar één van onze salons bij jou in de buurt en doneer je haar!

Door Stichting Haarwensen krijgen de kinderen de kans om er bij te horen en niet anders te zijn dan anderen. Kijk het onderstaande filmpje, en zie hoe blij deze kinderen zijn met een haarwerk.

Stichting Haarwensen

Voorwaarden haardonaties

Om een mooi haarwerk te maken voor deze kinderen gelden er wel een paar regels.

  • De lengte van je haar moet minimaal 35 cm zijn.
  • Alle haarkleuren zijn welkom, met uitzondering van grijs.
  • Het haar is zacht en soepel.
  • Wanneer je haar geverfd, geblondeerd of behandeld is, kan het haar niet worden gebruikt.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Stichting Haarwensen.

Afspraak maken