Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Geel of groen haar in de zomer: zo los je het op!

Haartips 26 juni 2019

Blog header geel of groen haar in de zomer
Heb jij je haar wel eens geblondeerd of ontkleurd? Dan weet je vast wat we bedoelen met geel of groen haar. Oeps! Zo’n goudgele gloed in je lokken ziet er niet écht zo mooi uit als hoe het klinkt. En groen haar zie je steeds meer als statement haarkleur, maar een groene waas na een duik in het zwembad komt daar niet echt bij in de buurt. Gelukkig is geel of groen haar in de zomer makkelijk te voorkomen.

Geel haar in de zomer

Even een stukje achtergrondinformatie, want hoezo kan het gebeuren dat jouw blonde haar haar ineens gelig wordt? Er bestaan in het haar twee pigmenttypes: donker en licht. Als je je haar blondeert of ontkleurt pak je je haar flink aan. Je haar is zo slim om zichzelf daartegen te willen beschermen, dus na het kleuren heeft het de neiging om zijn originele pigment weer te herstellen. Hoe donkerder je haar, hoe meer pigment en hoe meer dat terug te zien is in je haar. Helaas wordt het dan niet gewoon weer mooi bruin (daar is je haar te ‘hard’ voor aangepakt), maar ga je meer richting oranje en geel.

IVY SHAMPOO SILVER

​Een gele gloed in je haar voorkomen

Helemaal voorkomen doe je die gele gloed helaas niet, want het is een natuurlijk proces. Maar dat betekent niet dat je zomaar kanariegele lokken moet accepteren. Gebruik tussen de kleurbehandelingen zo nu en dan een zilvershampoo. Deze shampoo bevat violetkleurige pigmenten, die de gele gloed in je haar neutraliseren. Daarnaast geeft deze shampoo je haar een vitamine boost, dankzij voedende ingrediënten als lijnzaadolie en tarweproteïne. Win-win, dus! Lees hier hoe je het beste de zilvershampoo kunt gebruiken om de gele gloed te verwijderen.

Groen haar na een duik in het zwembad

Groen haar kan ontstaan na een duik in het zwembad. Je denkt misschien dat dat door het chloor in het water komt, maar niets is minder waar: het komt door koper! Koper komt in zwembadwater terecht als het water door koperen leidingen loopt, of als er algenbestrijders worden gebruikt waar koper in verwerkt zit. Jouw blonde lokken reageren vervolgens op dat metaal door groen uit te slaan. Oei!

Groen haar voorkomen

Ook een groene gloed in je haar is gelukkig te voorkomen. Maak je haar eerst nat met kraanwater voordat je een duik neemt; zo neemt je haar alvast het kraanwater op in plaats van het zwembadwater. Breng daarna conditioner aan op je lokken om je haarschubben helemaal af te sluiten en koper maakt veel minder kans om tot je haar door te dringen. Spoel na het zwemmen je haar weer goed uit onder de douche, zodat het water er niet in achterblijft.

Als niets meer helpt tegen je gele of groene gloed

Is je haar toch groen gekleurd na het zwemmen of krijg je ook met zilvershampoo je gele gloed niet meer uit je haar? Loop dan eens binnen in een van onze salons: onze haarstylisten helpen je graag. Met meer dan 100 salons door heel Nederland is er altijd een salon bij jou in de buurt, waar je ook zonder afspraak meteen terechtkunt. Zo zit je snel weer lekker in je haar!

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon