Salon

Menu

Sluit

Tips voor haren wassen

Blog header hoe was ik mijn haar

De meeste mensen zijn er nog niet van bewust hoe belangrijk het is hoe jij je haar wast of hoe vaak. Toch is dit het begin van een goede verzorging aan je hoofdhuid en haar. Wij hebben de alle tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

Hoe vaak moet je je haar wassen?

Het ligt een beetje aan wat voor soort haar je hebt (droog haar heeft bijvoorbeeld minder wasbeurten per week nodig dan vet haar). Door wassen verwijder je natuurlijke oliën waardoor je haar droger wordt. Probeer je haar maximaal om de dag te wassen, en als je vindt dat het vettig wordt, gebruik dan een droogshampoo of deIVY Dust volumepoeder op de haar aanze

Welke shampoo is goed voor je haar?

Heb jij snel last van vet haar? Kies dan niet voor een shampoo met veel voedende ingrediënten maar juist voor een shampoo die intensief reinigt. De IVY Energizing shampoo reinigt intensief en verwijdert zonder moeite stylingsproducten. Heb je al droog haar van jezelf? Kies dan wel voor een voedende en hydraterende shampoo. Dit zal je haar minder droog en dof maken. Een voorbeeld hiervan is de IVY Repair shampoo.

IVY Hair Care Energizing shampoo

Met heet of koud water haren wassen?

Met te heet water wassen zal je hoofdhuid uitdrogen en je haar te weinig vocht binnen krijgen. Als je toch met heet water wilt wassen probeer het dan wel naar lauw te veranderen. Lauw water opent de haarschubben, waardoor shampoo en conditioner goed kunnen worden opgenomen. Het is goed om je haar daarna uit te spoelen met koeler water. Zo sluiten de schubben weer, waarbij vocht wordt ingesloten en je haar er dus stralender uitziet.

Droog je haar voorzichtig

Te ruw over je natte haren met een handdoek doet geen goed. Nat haar is sneller breekbaar. Beter is het om je haar droog te deppen met een handdoek en gebruik een product dat je haar zal beschermen tegen warmte-tools.

Tip: spray op handdoekdroog haar een leave-in. Laat dit intrekken tot je haar bijna droog is en borstel dan pas je haar. Zo voorkom je beschadigd haar.

Afspraak maken