Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Haar wassen voor dummies

Haartips 24 juni 2019

Haar Wassen Voor Dummies
Haar wassen is een van de makkelijkste dingen van de wereld - zou je denken. Toch kan er bij deze niet al te ingewikkelde taak van alles misgaan. En dat kun je gelukkig ook zo weer oplossen. Wij hebben dé tips & tricks op een rijtje gezet voor haren wassen!

Je wast je haar te vaak

Het ligt een beetje aan wat voor soort haar je hebt (droog haar heeft bijvoorbeeld minder wasbeurten per week nodig dan vet haar), maar het is wel zo dat hoe minder vaak je je haar wast, hoe minder vaak je het hóeft te wassen. Door wassen verwijder je natuurlijke oliën waardoor haar droger wordt. Probeer je haar maximaal om de dag te wassen, en als je vindt dat het vettig wordt, gebruik dan een droogshampoo of volumepoeder op de haar aanzet.

Haar Wassen Voor Dummies Te Vaak Wassen
Haar Wassen Voor Dummies Volumepoeder

Je gebruikt de verkeerde shampoo

Je shampoofles heeft niet voor niets een label waarop staat voor welk haar hij het meest geschikt is, dus je kunt het beste een shampoo kiezen die het beste bij jouw haartype past. Heb je bijvoorbeeld snel last van vet haar, laat supervoedende en hydraterende shampoos dan voor wat ze zijn, daar wordt het alleen maar sneller vet en futloos van. Als je droog haar heb, dan zijn dat juist wel de producten die je wilt gebruiken.

Haar Wassen Voor Dummies Shampoo

Je gebruikt te heet water

Warm water opent de haarschubben, waardoor shampoo en conditioner goed kunnen worden opgenomen. Het is goed om je haar daarna uit te spoelen met koeler water. Zo sluiten de schubben weer, waarbij vocht wordt ingesloten en je haar er dus stralender uitziet.

Je spoelt te lang

Heb je geverfd haar? Was je gekleurde lokken niet te lang (of te heet), dat zorgt er namelijk voor dat de kleur sneller vervaagt.

Haar Wassen Voor Dummies Uitspoelen

Je gebruikt je shampoo en conditioner verkeerd

Concentreer je met shampoo vooral op de hoofdhuid en breng conditioner juist wat lager in het haar aan, vanaf het midden tot in de punten. Op de hoofdhuid kan conditioner ervoor zorgen dat het haar bij de wortels zwaarder wordt, en dus futlozer. Lees hier hoe je het beste een conditioner kan gebruiken en wat het verschil is tussen een haarmasker of leave-in. Je kunt het proces ook omdraaien: eerst conditioner in de punten, dan pas shampoo. Het voordeel hiervan is dat je haar gevoed wordt door de conditioner, maar dat er na de shampoo geen resten achterblijven die het slapper kunnen maken. Overigens heb je van zowel shampoo als conditioner veel minder nodig dan je denkt.

Haar Wassen Voor Dummies Verzorging

Je droogt je haar te ruw

Als een wilde je haar drogen met een handdoek doet het geen goed, vooral omdat nat haar sneller beschadigt. Beter is het om je haar droog te deppen. Ga met je haar net zo voorzichtig om als met een delicaat handwasje!

Tip: spray op handdoekdroog haar een leave-in. Laat dit intrekken tot je haar bijna droog is en borstel dan pas je haar. Zo voorkom je beschadigd haar :)

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon