Salon

Menu

Sluit

Duurzaamheid

Duurzaamheid header

Bij AMI Kappers zijn wij ons ervan bewust dat we het anders aan moeten pakken. Een beter milieu begint immers bij jezelf.

Laten we eerlijk zijn, de kappersindustrie is een vervuilde industrie. Het kleuren en ontkleuren van het haar, de verpakkingsmaterialen van producten, de grondstoffen van onze tools; het is allemaal schadelijk voor onze planeet. Door te investeren in nieuwe producten, duurzame salons en het stimuleren van recyclen proberen wij bij AMI Kappers een positieve bijdrage te leveren aan onze planeet. Lees hier alles over onze duurzame highlights.

Duurzame keuzes

IVY Hair Care

Bij AMI Kappers gebruiken wij het haarmerk IVY Hair Care. IVY Hair Care is een duurzaam haarmerk bestaande uit styling- en haarverzorgingsproducten, samengesteld uit de beste ingrediënten.

Gerecyclede verpakkingen

IVY Hair Care is het eerste haarmerk in Nederland met statiegeld op alle verpakkingen. De lege producten worden gerecycled tot granulaatkorrels. Van deze korrels worden nieuwe literverpakkingen gemaakt. Ieder jaar wordt er weer een groot aantal lege flacons verzameld.

Transparantie

Iedere IVY Hair Care flacon bevat volledige transparantie over de ingrediënten van het product.

Digitalisering

We zijn continu op zoek naar manieren van reduceren. Op ons AMI Huis in Deventer zijn we bijvoorbeeld bezig om alle papieren te digitaliseren. In de salon versturen we de kassabon altijd digitaal en printen we deze enkel nog op verzoek.

C02-uitstoot

Door de hoge CO2-uitstoot verandert het klimaat en stijgt de temperatuur op onze aarde. Wij zijn ons ervan bewust dat alle beetjes helpen om dit tegen te gaan en dragen daar met liefde een steentje aan bij. Zo maakt een heel groot deel van onze salons al gebruik van duurzame energie i.p.v. gas.

Elektrisch wagenpark

De grootste bron van CO2- uitstoot is, sinds 2017, mobiliteit. Het vliegtuig en de benzine auto stoten hierbij het meeste uit. Daarom zijn we bezig om ons wagenpark te vervangen. Onze doelstelling is dat ons wagenpark uiterlijk 2027 volledig elektrisch is.

Vintage kleding

Met enige regelmaat hebben wij fotoshoots. Tijdens deze shoots maken wij graag gebruik van vintage kleding. Zo laten we niet alleen zien hoe mooi vintage kleding kan zijn, maar verhogen we ook nog eens de levensduur van het kledingstuk. Bovendien hoeven er zo minder nieuwe kledingstukken geproduceerd te worden. Een win-win situatie dus.

IVY Hair Care lege verpakkingen

Verantwoord verbouwen

Verlichting

In onze salons maken we enkel gebruik van ledverlichting. Ledverlichting verbruikt minder energie dan gewone gloeilampen, bovendien gaat het langer mee, wat weer beter is voor het milieu.

Energie

Alle salons maken gebruik van groene energie. Dit betekent dat de energie voor onze salons opgewekt wordt uit onuitputtelijke bronnen zoals water, wind, warmte of licht.

Duurzame materialen

Voor wat betreft de inrichting van onze salons zijn onze keuzes ook duurzaam. Neem bijvoorbeeld de stoelen. Deze worden gemaakt door het Nederlandse bedrijf Kiela. Kiela produceert in Nederland en heeft haar partners in de nabije omgeving. Op deze manier gaan zij onnodige transporten tegen en reduceren zij hun negatieve impact op onze planeet. Ook onze bouwmaterialen zijn duurzaam; zo werken wij met FSC gekeurd hout. Daarnaast zijn de apparaten in onze salons voorzien van energie label A en worden de doeken, die voorzien zijn van onze haarmodelijn, gemaakt van gerecyclede petflessen.

Waterreductie

Het is steeds belangrijker om slim om te gaan met water, want ook in Nederland hebben we de afgelopen jaren steeds vaker te maken met droogte en waterschaarste. In onze salons werken we vanzelfsprekend veel met water. Maar daar gaan we wel bewust mee om. Zo maken we in alle AMI salons gebruik van waterbesparende douchekoppen, hiermee besparen we tot wel 50% (!) water per wasbeurt.

Bijdragen aan de samenleving

Stichting Haarwensen

AMI Kappers is al jaren sponsor van Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen zet zich volledig voor kinderen die door een medische aandoening, een vorm van alopecia (kaal hoofdigheid) of alopecia areata (pleksgewijze kaalheid) hebben opgelopen en in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Sociale werkplaats/ Werkbaan oost

Wij proberen zoveel mogelijk werk onder te brengen bij de sociale werkplaats. Zo sorteren zij de IVY Hair Care producten voor ons en verpakken ze met regelmaat pakketten voor onze salons. Samen zorgen we voor elkaar.

Ronald McDonald Huis

Al jaren knipt AMI Kappers (regio Rotterdam) iedere maand ouders die verblijven in het Ronald Mc Donald huis. In deze vaak hectische periode willen we aan de ouders de aandacht geven, door ze een verwenmomentje aan te bieden en ze voorzien van een heerlijke frisse coupe.

Afspraak maken