Salon

Menu

Sluit

Over ons

Over ons

Lekker in je haar.

Al 50 jaar lekker in je haar

Al 50 jaar staat AMI voor vakmanschap in een prettige omgeving. Inmiddels zijn er meer dan 100 AMI salons in heel Nederland. Je vindt dus altijd een AMI salon bij jou in de buurt. Daarnaast is AMI Kappers de eerste kappersorganisatie met haar eigen haartrends, een exclusieve eigen 100% vegan haarverzorgingslijn IVY Hair Care, een webshop én een eigen AMI Academy. Hier worden al onze haarstylisten het hele jaar door getraind in de laatste trends in knip- en kleurtechnieken, zodat jij altijd lekker in je haar zit! Benieuwd naar de geschiedenis van ons familiebedrijf? Lees dan snel verder!

Vind een salon

De geschiedenis van het familiebedrijf van AMI Kappers

In 1969 opent Dini ter Avest in het centrum van Borculo een nieuwe salon: Haarmode Dini. Haar passie deelde ze niet alleen met haar klanten, maar ook met haar zoon Gerben ter Avest. Hij neemt in 1989 de salon over en opent daarnaast een tweede vestiging in Neede. Hij introduceert als allereerste het concept: "zonder afspraak”. Haarmode Dini was hierdoor de eerste kapper in Nederland waar je zo naar binnen kon lopen om geknipt of gekleurd te worden.

Haarmode dini
altijd welkom altijd welkom altijd welkom altijd welkom altijd welkom altijd welkom altijd welkom altijd welkom altijd welkom altijd welkom

1991- 1993 Start franchiseformule AMI Kappers

Na de succesvolle opening van een tweede salon in Neede, breidt Gerben Haarmode Dini verder uit. In 1991 opent hij naast zijn salons in Borculo en Neede een nieuwe salon in Winterswijk. Na het openen van een vestiging in Vorden in 1993 start hij met een franchiseformule voor kappers onder de naam AMI Kappers. Vanaf dan heetten alle Haarmode Dini salons AMI Kappers. Met of zonder afspraak, bij AMI Kappers is iedereen welkom.

1999- Eigen trendlijn

In 1999 richt Gerben intern een Vaktechnisch Team op en introduceert hij een trendlijn. AMI Kappers is hiermee de eerste en enige kappersformule met een eigen trendlijn. Geen traditionele looks maar een lijn met veelzijdige, draagbare coupes passend bij de AMI klant. Tot op de dag van vandaag creëren wij ieder jaar nog onze eigen AMI haartrends.

Eigen haarmodelijn

2000- Samenwerking kapsalon Ijsseldijk

In 2000 gaat Gerben samenwerken met John IJsseldijk van Kapsalon IJsseldijk. Een mooi samenwerkingsverband van kappers in Gelderland. Samen halen ze het optimale uit dienstverlening en vakmanschap en vanaf 1 mei 2000 dragen alle acht IJsseldijk vestigingen de naam AMI Kappers.

altijd on trend altijd on trend altijd on trend altijd on trend altijd on trend altijd on trend altijd on trend altijd on trend altijd on trend altijd on trend

2008- Winnaar global business award 'entrepreneur of the year'

In juni 2008 is AMI Franchise BV uitgeroepen tot Salon Entrepreneur of the Year. Deze internationale ondernemers award werd uitgereikt vanwege het onderscheidende vermogen in de beauty- en verzorgende branche. AMI Kappers werd geselecteerd uit 3000 internationale inzendingen. De formule werd door de jury van de UCLA Anderson School of Management beoordeeld. De Award werd toegekend vanwege de klantgerichte benadering, de ondernemersmentaliteit, het onderscheidende vermogen en de filosofie achter de formule. Een award waar wij ontzettend trots op zijn.

2010- AMI Huis verhuisd van Borculo naar Deventer

Ondertussen blijven de vestigingen van AMI Kappers zich uitbreiden door midden, oost en noord Nederland. In 2007 groeit AMI Kappers met maar liefst 12 nieuwe vestigingen in 1 jaar tijd. Dit vraagt om een centralere ligging van het AMI Huis. In 2010 verhuist het AMI Huis in Borculo naar Deventer. Tot op heden is het AMI Huis het kloppende hart van onze organisatie. De afdelingen HRM, marketing, opleiding en al onze evenementen, acties, magazines en nog veel meer worden hier bedacht. Daarnaast is het AMI Huis voorzien van een compleet opleidingscentrum waar al onze cursussen & trainingen worden gegeven.

2010

2013- IVY Hair Care

In 2013 is IVY Hair Care ontstaan vanuit de passie, overtuiging en wens om duurzame, kwaliteitsproducten te maken. De combinatie van jarenlange kapperservaring met de nieuwste ontwikkelingen heeft geresulteerd in onze compacte lijn met unieke verzorgings- en stylingproducten. Onze haarstylisten zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van IVY Hair Care en stelden onder andere duurzaamheid als belangrijk eis. IVY Hair Care is exclusief verkrijgbaar in onze AMI salons.

2013 ivy

2015- Certificering Nederlandse franchise vereniging

AMI Kappers telt inmiddels 24 eigen salons en 52 franchisenemers. Als eerste kappersorganisatie in Nederland is AMI Kappers in juni 2015 bekroond met een gecertificeerd lidmaatschap van de Nederlandse Franchise Vereniging.

lekker in je haar lekker in je haar lekker in je haar lekker in je haar lekker in je haar lekker in je haar lekker in je haar lekker in je haar lekker in je haar lekker in je haar

2016- Award voor beste kappersketen van Nederland

In 2016 wordt het ondernemerschap en de unieke franchiseformule nog eens nationaal beloond met een Award voor Beste Kappersketen van Nederland. Een nationale award waar wij ontzettend trots op zijn.

2019- Overname Rombout kappers

In 2019 breidt AMI Kappers haar formule verder uit met de overname van 22 salons van Rombout Kappers en zijn we landelijk nóg beter vertegenwoordigt. Inmiddels zijn er meer dan 100 AMI salons in heel Nederland.

2020- 50 jarig jubileum AMI Kappers

In 2020 bestaat AMI Kappers 50 jaar! En na 50 jaar leveren we nog steeds dezelfde passie en kwaliteit en is het een warm binnenkomen als klant, maar zeker ook als medewerker.

AMI 50 jaar

2024 - Finalist NFV Trofee 2024

De NFV Trofee is dé vakprijs voor franchiseformules en staat voor erkenning op het gebied van samenwerking, kwaliteit en winstgevendheid. Deze nominatie onderstreept onze toewijding aan vakmanschap en klanttevredenheid.

DSC04780
Afspraak maken