Salon

Menu

Sluit

De ultieme haarverzorgingstips voor jouw (gekleurde) lokken in de zomer

De ultieme haarverzorging

Niets is zo heerlijk als wanneer je nét bij de kapper vandaan komt met een frisse, nieuwe coupe. Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten, ook als je de hele dag in de zon zit! Maar hoe doe je dat? We geven je 4 haarverzorgingstips om je kapsel zo lang mogelijk mooi te houden in de zomer.

Tip 1: Was je (gekleurde) haar niet te vaak

Tenzij je een duik in de zee of in het zwembadwater hebt genomen (want dan zit er chloor of zout in je haar, en dat vinden je lokken al helemáál niet lekker), is je haar elke dag wassen niet nodig. Als je je haar net hebt geverfd, zorgt vaak wassen er ook nog eens voor dat de kleur sneller vervaagt. Zonde! Begin daarom met om de dag je haar te wassen (natuurlijk met een shampoo speciaal voor gekleurd haar) en bouw dit steeds verder uit. Je haar en hoofdhuid wennen vanzelf! In de tussentijd is IVY Dust je redder, of draag je je haar gewoon lekker in zo’n rommelige knot.

Tip 2: Eet je haar gezond en sterk

Naast een goede haarverzorging is gezonde voeding ook heel belangrijk voor mooi en sterk haar. Haarwortels hebben namelijk baat bij goede voedingsstoffen als eiwitten, ijzer, vitamines en gezonde vetten. En die haal je bijvoorbeeld uit spinazie (foliumzuur), amandelen (biotine), ongezouten noten, kidneybonen of kip (onverzadigde vetten), en uit de zon (vitamine D)! Combineer dat met genoeg water drinken en die zomerse lokken van jou zijn in no time oogverblindend.

Tip 3: Gebruik de juiste verzorging

Voordat je de zon in gaat smeer je je natuurlijk in met zonnebrandcrème. Maar vergeet je lokken niet! Die bescherm je tegen de schadelijke UV-straling met IVY Leave in spray. Deze spray beschermt én verzorgt. En na een dag in de zon geef je je haar natuurlijk even een extra boost. Bijvoorbeeld door na het douchen een paar druppels IVY Treats in je haar te doen voor extra verzorging, of met een fijn haarmasker. Even laten intrekken, goed uitspoelen en je lokken zijn je eeuwig dankbaar. Het fijne van IVY Repair mask is ook nog eens dat het een UV-filter bevat, én een kleurbeschermingscomplex. Zo zijn je (gekleurde) lokken extra goed verzorgd en beschermd.

Tip 4: Draag een hoed!

Je hoofdhuid en je lokken bescherm je extra goed met een mooi zomeraccessoire. Bijvoorbeeld een zonneklep of hoed! Extra fijn als je haar net gekleurd is, want gekleurd haar is nog net wat kwetsbaarder. Grote zonnebril op en je bent totally fabulous. Geen zin om iets op je hoofd te dragen of ben je niet zo’n hoedenmens? Ga dan voor een leuke haaraccessoire! Zet je haar vast met een paar toffe speldjes, vlecht het in of maak een staart met een kleurrijke scrunchie. Zo wordt het haaroppervlak dat aan de zon wordt blootgesteld geminimaliseerd en kan de zon zo min mogelijk schade toebrengen.

Is jouw haar al summerproof?

Loop voor jouw nieuwe zomerkapsel binnen in een van onze salons door heel Nederland, of maak meteen online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Wij hebben nu speciaal voor de zomer de Sunny Colors kleurdeals! Wil je weten hoe je gebruik kan maken van onze kleurdeal? Klik dan snel hier.

Met meer dan 100 salons is er altijd eentje in de buurt. Onze haarstylisten weten precies wat bij jou én jouw haar past en zorgen ervoor dat je snel weer lekker in je haar zit. Zien we je snel?

Benieuwd naar de haartrends van deze zomer? Bekijk de blog over de haartrends voor deze zomer!

Afspraak maken