Salon

Menu

Sluit

Zelf je haar invlechten

Je eigen haar invlechten

Je eigen haar invlechten kan heel lastig zijn en niets is zo fijn als een vlecht in je haar! Het houdt je haar uit je gezicht en ziet er daarbij ook nog eens heel vrouwelijk en modieus uit. Het blijft alleen een hele kunst om je haar zelf in te vlechten. Hoe doen al die handige haarstylisten dat nou?! Daarom geven wij wat tips & tricks, zodat jij ook een simpele vlecht bij jezelf kunt maken.

Invlechten voor beginners

Er zijn gelukkig genoeg haartutorials in omloop die jou de fijne kneepjes van de vlechttechnieken leren en laten zien. Met onze 6 tips en vlechttutorials gaat het jou ook lukken om een mooie vlecht te maken!

1. Begin met invlechten

Het is een inkoppertje, maar begin gewoon bij het begin. Vlecht eerst met drie strengen een simpele vlecht. Als je veel haar hebt, helpt het om eerst te oefenen met de helft van je haar. Ga jij voor een mooie invlecht? Pak dan een pluk haar van ongeveer vijf-acht centimeter bovenop je hoofd en verdeel deze pluk in drie strengen. Begin met een normale vlecht en pak tijdens het vlechten steeds een pluk haar van de zijkant erbij. Hoe breder de plukken hoe groter de invlecht. Let op dat je op het einde al je haar hebt gebruikt.

De invlecht is de basis van veel moeilijke vlechten. Heb jij de invlecht onder de knie? Dan mag jij je zeker een pro noemen! Ook de visgraatvlecht is een goede vlecht om mee te starten.

2. De perfectie van imperfectie

Wees niet té perfect. Vlechten mogen rommelig zijn, want dat geeft juist een nonchalante en heel volwassen effect aan je kapsel. Daarnaast is een messy vlecht altijd trendy!

Invlechten

3. Was je haar niet

Met schoon, zacht haar is het veel moeilijker vlechten dan met haar dat bijna gewassen moet worden. Vetter haar heeft meer structuur, wat ervoor zorgt dat een vlecht beter blijft zitten. Vlechten gaat dus makkelijker met second day hair. Heb je net je haar gewassen en wil je toch goed vlechten? Gebruik dan een beetje IVY Salt spray om je haar meer structuur te geven.

4. Train je vlechttechniek

Ja, helaas zal je goed vlechten niet zomaar leren. Je moet nu eenmaal veel oefen om het vlechten, heel letterlijk, in de vingers te krijgen. Je handen en vingers moeten leren om de juiste manier te coördineren en dit kost gewoon tijd. Zet dus gewoon je lievelingsserie op en ga tegelijkertijd lekker oefenen.


Vlechttechniek groenloo

5. Inspiratie voor vlechten

De leukste kapsels zijn ontstaan uit foutjes en experimenten. Dus ga voor de spiegel staan en probeer verschillende dingen uit. Wil je wat inspiratie? Kijk dan eens op onze Pinterest borden. Hier vind je mooie voorbeelden van te gekke vlechten. Wil je stap voor stap uitleg voor een mooie vlecht? Bekijk dan het bord ''Hairdo's - Do it yourself''.

6. Vlechten met laagjes

Als je haar in laagjes is geknipt kun je nog steeds een vlecht maken, maar dan zal je meer losse plukken krijgen die eruit steken. Om toch tot een strakke vlecht te komen, is het aan te raden om je haar een beetje vochtig te maken. Hierdoor vallen de plukjes minder snel uit de vlecht. Als finishing touch spuit je voor nét een beetje extra stevigheid de IVY Spray Strong in je haar.

Ben jij na deze tips klaar voor een extra uitdaging? Lees onze blog en ga voor een vlechtscheiding! Dit maakt je look net even anders. Succes!

Afspraak maken