Salon

Menu

Sluit

Vragen aan de kapper

Schermafbeelding 2024 02 29 163504

Zit jij regelmatig met de handen in het haar en sta jij te springen om advies van jouw kapper? Lees dan snel verder voor de meest gestelde haarvragen uit onze salons.

AMI Kappers geeft antwoord

In de winter heb ik last van een jeukende hoofdhuid. Hoe kom ik hier vanaf en hoe kan ik het voorkomen? 

Een jeukende hoofdhuid is waarschijnlijk het resultaat van een droge, gespannen hoofdhuid. Door een vocht regulerende en rijke shampoo te gebruiken zoals de Repair shampoo van IVY Hair Care voorkom je het uitdrogen van haar en hoofdhuid. Tip: spoel je haar altijd uit met lauw water

Ik wil graag dat mijn haar klaar is voor het koude weer, winterproof dus. Wat moet ik doen?
Eén keer per week een verzorgend masker gebruiken i.c.m een voedende serum voor de punten. Wij hebben een blog geschreven over vijf recepten van homemade haarmaskers. Perfect om deze te proberen in de herfst en winter dus.

In het voorjaar heb ik veel nieuwe haarkleuren gezien, zoals pastel. Zijn die kleuren ook leuk voor het najaar? De trend van hippe kleuren zet zeker door in het najaar. Al zien we dat pastel langzaam wordt overgenomen door vollere kleuren.

Is het verven van je haar schadelijker in de winter dan in de zomer?
Dit maakt geen verschil. Het is altijd van belang dat je haar op een milde manier wordt gekleurd. Professionele kappersproducten zijn altijd milder en beter voor je haar. Wij raden daarom ook aan nooit thuis aan de slag te gaan.

De winter begint er weer aan te komen. Ik merk dat ik ieder jaar rond deze periode veel last heb van haaruitval. Is dat normaal en wat kan ik hier aan doen?
Je kan inderdaad meer haaruitval hebben, dit is normaal. Merk je dat het meer is dan normaal en je nagels ook sneller breken? Dan zou je vitamine b12 kunnen slikken, haar en nagels bestaan voor 80% uit dezelfde stof; hoornstof. Er zijn ook nog andere oorzaken van haaruitval, deze lees je hier.

Heb jij ook een haarvraag? Deze kun je altijd stellen aan onze haarstylisten.

Afspraak maken