Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Permanent voor mannen

Gents 03 november 2022

Gents permanent blog
In de jaren '80 waren krullen helemaal HOT! The bigger the better ging zeker op voor de haardos van zowel mannen als vrouwen in die tijd. Mede dankzij TikTok is deze trend terug, maar dan in een eigentijds jasje. Natuurlijke, nonchalante krullen zijn dé trend onder de jongemannen van nu. Dus heren: op naar de salon en get a permanent!

Wat is permanent?

Bij een permanent worden er permanentrollers in je haar gewikkeld in de gewenste richting hoe jij het wilt dragen. Door de chemische behandeling die het haar daarna krijgt, verandert je natuurlijke haar van textuur. Met een permanent kun je verschillende krullen creëren, kleinere rollers leveren kleine krullen op en bij het gebruik van grotere rollers creëer je ook grotere krullen. De inwerktijd (bij kappers wordt dit posetijd genoemd) met de rollers en de vloeistof verschilt, laat je het te lang inwerken dan krijg je zeker niet het gewenste resultaat. Maar bij een te korte inwerktijd krijg je ook niet de verwachte krullen.

Voor welk haartype is het geschikt?

Permanent is niet voor elk haartype geschikt. Dit heeft te maken met de textuur en dichtheid van je haar. Daarom is het erg belangrijk om je haarstylist eerst te laten kijken of jij het geschikte haar hebt voor een permanent. Voor een permanent geldt ook: DO NOT TRY THIS AT HOME! Laat dit lekker aan echte haarstylisten over.

Hoe lang blijft het zitten?

Een permanent moet helemaal uitgroeien dus dit kan gemiddeld tussen 6 maanden tot een jaar duren. Hier zit veel verschil in omdat bij de één het haar sneller groeit dan bij de ander.

Belangrijk is om de juiste producten te gebruiken!

We zien regelmatig dat mensen een permanent laten zetten en helemaal tevreden zijn. Na een paar weken hebben ze het gevoel dat het wegzakt. Dit komt doordat je niet de juiste producten gebruikt. Gebruik producten welke jouw haar niet verzwaren. Voorkom pluis door krul producten te gebruiken. Denk hierbij aan de IVY Curl cream. Deze cream zorgt ervoor dat je krullen goed worden gebundeld, het verzwaart het haar niet en voorkomt pluis. Gebruik zeker één keer in de maand een masker, zo geef jij je haar de juiste voeding en dat zie je terug in een mooie bos krullen.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon