Salon

Menu

Sluit

Mannen, haal het beste uit jezelf

Schermafbeelding 2024 03 05 144956

Uit bed, kleren aan en gaan?! Nee, want goed voor de dag komen is meer dan alleen een mooie outfit. Een goede verzorging van je kapsel, je baard en andere lichaamsbeharing is minstens zo belangrijk.


Dus ben jij iemand die zichzelf geen tijd gunt voor wat extra uiterlijke verzorging? Of weet je gewoon weg niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan onze tips, want kleine details maken vaak een groot verschil. En we beloven: het kost je echt niet veel tijd, hooguit een kleine 5 minuten per dag. Want het hoeft echt niet allemaal perfect volgens de regeltjes. Perfectie is immers maar saai. Laat dus vooral zien waar jij voor staat en haal het beste uit jezelf.

1. Als je haar maar goed zit

Onverzorgd haar staat erg slordig, zelfs een out of bed look vraagt om de nodige verzorging. Dus wil je dat je haar altijd goed zit en er gezond uit ziet? houd je dan aan deze tips:


Wassen: was je haar om de dag of één keer in de drie dagen met een professionele shampoo speciaal voor mannen. Dus niet elke dag, want dit verstoort de natuurlijk aanmaak van talg. Talg zorgt er namelijk voor dat je hoofdhuid gehydrateerd blijft en zo blijft je haar en hoofdhuid gezond.


Verzorging: is jouw haar wat langer of voelt het droog aan? Geef je haar dan wat extra verzorging met een leave-in spray of een conditioner. Dit zorgt voor meer glans, volume en gezond haar zodat jij je haren makkelijker in model kunt brengen.


Styling: er zijn verschillende producten om je haar te stylen. Een gel gebruik je voor krachtige, stevige kapsels die de hele dag in model moeten blijven. Wil je jouw coupe graag halverwege de dag restylen? Gebruik dan een pomade. Heb jij wat fijner haar, dan raden wij een mud aan. Dit product is wat droger van structuur en doet je haar voller lijken.

2. Tips voor het kweken van een baard

Als je denkt dat een mooie volle baard van zelf komt heb je het mis. Dit vergt namelijk de nodige aandacht en kost best wat tijd. Bij de meeste mannen duurt het 4-6 weken tot al die wilde, kleine gezichtshaartjes beginnen te lijken op een baard. Vandaag geven we je een aantal tips hoe je de groei bevorderd.


Eet goed: een gezonde voeding stimuleert de haargroei en zorgt voor een vollere baard. Vooral eiwitten en verzadigde vetten zijn erg belangrijk, dit vind je in vette vis, eieren, noten, kip en groene groenten. Suikers zijn een echte nog go, dus eet niet teveel snoep en blijf zoveel mogelijk weg bij fastfood ketens.


Sporten: als je veel sport wordt het testosteron gehalte in je lichaam verhoogd en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. En dit zorgt weer voor een snellere en vollere groei van je baard.


Slapen: zorg ervoor dat je elke dag minimaal 7 uur slaapt. In ruststand herstelt je lichaam, dus ook je haarcellen. Bij voldoende slaap verminder je de mate van stress en stress is één van de grootste oorzaak voor een slechte haargroei. Teveel stress kan zelfs zorgen voor haaruitval. Lekker relaxen dus!


Hydratatie: hydratatie van je huid van binnen en buiten is erg belangrijk. Drink daarom iedere dag minimaal twee liter water, hiermee spoel je de afvalstoffen uit je lichaam en blijft je huid van binnenuit gehydrateerd. De buitenkant heeft ook wat aandacht nodig. Was je baard om de dag met een milde shampoo om de haren schoon en fris te houden. Verzorg hem na die tijd met een baardolie, zo oogt je baard gezonder en voller. Op het begin krijg je misschien last van kalere plekjes. Dit kan er wat vreemd uitzien, maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Als je nu gaat scheren begin je weer het van voor af aan, zonde toch?

Schermafbeelding 2024 03 05 145424

3. Voorkom het Bert-effect

Veel mannen hebben last van de zogeheten ‘monobrauw’. Wenkbrauwen zijn erg bepalend als het om je gezichtsuitdrukking gaat, haal daarom de haartjes die tussen je wenkbrauwen ingroeien weg. Dit staat een stuk netter en geef je gezicht een open uitstraling. Let ook op langere wenkbrauwen, deze zijn echt een no-go! Knip deze lange haren dus regelmatig bij.

4. Down under

Voor andere mensen is dit natuurlijk niet zichtbaar, maar veel mannen werken hun haren down under vaak bij uit hygiënische redenen. Heb je veel last van irritaties en jeuk na het scheren? Gebruik dan een haarconditioner in plaats van scheerschuim. Dit werkt namelijk verzachtend en zo hoef je niet constant te krabben na het scheren. Staat namelijk niet erg netjes!

Afspraak maken