Salon

Menu

Sluit

Haar/huidaandoeningen

Schermafbeelding 2024 02 29 140143

Heb jij last van haar en/ of hoofdaandoeningen? Dit kan komen door factoren van binnenuit het lichaam maar ook van buitenaf zoals weersinvloeden. Weet jij zelf niet goed welke aandoening je hebt? In deze blog leggen we je een aantal aandoeningen uit en wat je er tegen kunt doen.

Gevoelige hoofdhuid

Hoe herken je een gevoelige hoofdhuid? Dit zijn vaak rode vlekken en/ of beschadigde huid. Ook kan het zijn dat je witte schilfers hebt. De oorzaak hiervan kan soms zijn dat je voor een bepaald product een allergische reactie hebt, waardoor je huiduitslag of eczeem krijgt. Het kan ook door een huidaandoening komen of door invloeden van buitenaf. Hoe ga je hier mee om? Kam en borstel je haar voorzichtig. Föhn het haar niet te heet en gebruik milde producten. Zoals IVY Calming shampoo of IVY Leave in spray.

Vette roos

Vette roos herken je door gelige hoofdschilfers, vet haar en jeuk. De oorzaak van vette roos is dat de celdeling van de huid te snel gaat, waardoor huidschilfers ontstaan. De talgproductie wordt verhoogd waardoor de huidschilfers met het vet aan elkaar plakt. Deze ophopingen zijn gevoelig voor schimmels. Om hiermee om te gaan kun je de IVY Calming shampoo gebruiken. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige jeukende hoofdhuid en anti-roos. Spoel je haar niet met te warm water uit en kam of borstel je haar niet te vaak.

Psoriasis

Bij psoriasis heb je vaak last van rode gezwollen plekken die bedekt zijn met witte schubben. Dit kan op je knieën, ellebogen, onderrug en/ of hoofdhuid zijn. Ook heb je vaak last van jeuk of pijn op deze plekken. Psoriasis is een chronische huidziekte dat ontstaat door combinatie van een ontsteking en een verhoogde celdeling. Om met psoriasis om te gaan gebruik je een milde shampoo of olie zoals IVY Shampoo bar of de IVY Oil. Probeer je hoofdhuid zoveel mogelijk met rust te laten. Als je hier extreem last van hebt kun je het best langs de huisarts gaan. Psoriasis is niet besmettelijk dus schaam je er niet voor!

Berg

Voor veel mensen is berg al best bekend. Toch krijgen we nog veel vraag van ouders als het berg of toch iets anders is op de hoofdhuid van het kind. Berg herken je aan vette, geel grijze schilfers op de hoofdhuid (meestal komt dit bij baby's voor). Dit komt doordat de talgproductie is verhoogd of er is een storing tussen natuurlijke schimmels en bacteriën. Om berg te verhelpen was je het haar met een milde shampoo zoals IVY Calming shampoo. Breng de IVY Oilop je hoofdhuid, laat het inweken en kam voorzichtig over de hoofdhuid om de loslatende schilfers te verwijderen. Doe dit wel voorzichtig! De hoofdhuid is erg gevoelig.

Poreus en beschadigd haar

Dit is een aandoening die we regelmatig zien. Maar hoe herken je nu dat jij poreus en/ of beschadigd haar hebt. Je haar voelt stug aan, heeft weinig glans, breekt snel en heeft weinig veerkracht. Dit kan komen doordat je te vaak warmte tools en geen hitte beschermers gebruikt. Om je haar goed te beschermen en te voorkomen dat je beschadigd haar krijgt gebruik dan de IVY Flexible sprayin deze spray zit een hitte bescherming complex. Daarnaast zorgt het er gelijk voor dat je meer volume krijgt. Ook kan het zijn dat je te veel hebt gekleurd zonder verzorgende producten te gebruiken. Zonlicht en medicijnen kunnen ook de boosdoener zijn. Bij zonlicht adviseren wij de IVY Leave-in spray. Deze spray bevat een UV-Filter waardoor je haar extra goed beschermt wordt tegen de schadelijke UV stralen van de zon.

Herken jij jouw haar/ hoofdaandoening hier niet in? Kom binnen in één van onze 107 AMI salons en onze haarstylisten staan voor je klaar om jou te voorzien van het beste advies!

Afspraak maken