Salon

Menu

Sluit

Dit zegt je haarkleur over jou

Schermafbeelding 2024 02 29 104429

Zoveel mensen, zoveel haarkleuren. Je haarkleur zegt veel over je persoonlijkheid en hoe andere mensen jou zien. Denk maar eens terug aan je eerste school- of werkdag, bij iedereen had je wel een bepaalde gedachte of vooroordeel (en anderen ook over jou). Dat is niet geheel onlogisch; vooroordeel of niet maar, je haarkleur speelt hier een grote rol in. Benieuwd wat jouw haarkleur over je persoonlijkheid zegt? En welke associatie dit oproept bij je medemens? Lees dan snel verder, want een eerste indruk maak je maar één keer en het is wel fijn als je haarkleur matcht met wat je wilt uitstralen.

Rood haar: Vurig

Vroeger had rood haar een negatief imago. Rode lokken werden namelijk geassocieerd met hekserij. Nu de dag is het een veel gevraagde kleur bij de kapper. Rood haar staat voor passie, creativiteit en vastberadenheid. Met een rooie coupe val je op, durf je anders te zijn dan anderen en kom je avontuurlijk over. Maar houd er ook rekening mee dat rood geassocieerd wordt met koppigheid en opvliegend gedrag.

Nice to know: Een natuurlijk rode haarkleur is heel zeldzaam, slechts 1% van de mensen loopt ermee rond. Dus ben jij gezegend met deze prachtige kleur? Daar kan je trots op zijn!

Plantinablond Haar: Opvallend

Net als rood haar, komt natuurlijk platinablond haar heel weinig voor. Ook een geverfde platina blonde kleur zie je weinig. Deze kleur is namelijk moeilijk te verven én is een aanslag op je haar. Maar heb je eenmaal deze kleur, dan trek je alle aandacht. Je valt op, voelt je zelfverzekerd en staat positief in het leven. Helaas heeft deze kleur ook een keerzijde. Je voelt hem vast al aankomen... Je wordt altijd gezien als ‘het domme blondje’ en wordt niet altijd even serieus genomen, maar gelukkig doe jij hier met je positieve houding niks op uit en blijf je heerlijk jezelf! Wil jij je mooie kleur na het verven platinablond houden? Probeer dan eens een zilvershampoo. De violetkleurige pigmenten in de shampoo neutraliseren de gele gloed in het haar.

Goudblond Haar: Sexy

Blondes have more fun! Een uitspraak die iedereen kent en misschien wel waar is? Deze haarkleur staat namelijk voor sexy, verleiding en vrolijkheid. Allemaal ingrediënten voor een leuk leven! Je houdt van opvallen en hebt een sprankelende persoonlijkheid. Op feestjes ga jij altijd helemaal uit je dak en sta je het liefst in het middelpunt van de belangstelling. Maar de keerzijde van deze prachtige kleur is dat je minder betrouwbaar overkomt. Op dit vlak moet je je dus extra bewijzen, maar dat gaat je wel lukken toch?

Licht tot midden bruin: Betrouwbaar

Betrouwbaar, intelligent en een goed gevoel voor humor. Dat zijn woorden die passen bij brunettes. Je bent geliefd op je werk en/of school. Collega’s zien jou als een harde werker en je loopt niet weg voor verantwoordelijkheden. Voor je vriendinnen ben je een ware vertrouwenspersoon, zij komen naar jou toe met hun geheimen, problemen en de nieuwste roddels. Maar als brunette kom je ook vaak wat verlegen over, dat is absoluut niet erg, maar laat niet over jezelf heenlopen!

Donkerbruin tot zwarte haarkleur: Mysterieus

Donker haar is mysterieus. Je straalt iets geheimzinnigs uit, waardoor mensen je interessant vinden en graag meer over jou willen weten. Maar zij vinden het soms lastig om op je af te stappen omdat donkere haren staan voor geslotenheid en het onbekende. Stel je dus open voor anderen en vergeet vooral niet te glimlachen!


Afspraak maken