Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

De gouden regels voor pluisvrij haar

Haartips 05 september 2016

Header 10 struggles die alle vrouwen met krullen begrijpen

Wil je af van pluizig haar? Dat kan als jij je houdt aan deze 7 gouden regels.

Was en verzorg pluizig haar met de juiste haarproducten

Gebruik altijd haarproducten die bij jouw haartype passen. Haren die snel gaan pluizen hebben behoefte aan extra vocht. Hydrateer je haar goed en gebruik haarproducten met een intense voeding.

Tip: probeer het haren wassen te beperken tot 2 à 3 keer per week. Door het vaker te wassen, was je de natuurlijke oliën op je hoofdhuid weg. Deze zijn juist goed om pluis tegen te gaan.

Spoel je haar na met koud water

Ben je klaar met haren wassen? Spoel het dan na met koud water. Het voelt wel even koud, maar hierdoor sluiten de haarschubben en heb je minder kans op pluizige lokken.

Droog je haar voorzichtig met een handdoek

Wrijf je haar niet droog met een handdoek. Je haarschubben gaan zo open staan, wat zich uit in een pluizige coupe. Knijp je haar voorzichtig uit en wikkel het in een zachte, dunne handdoek. Na een paar minuutjes haal je de handdoek voorzichtig uit je haar.

Foto pluisvrij haar

Gebruik goede stylingstools

Gebruik jij regelmatig een föhn? Wees dan niet bang om te investeren in een kwalitatief goed product. Wij adviseren een föhn met een ionische technologie te gebruiken. Dit sluit de haarschubben waardoor je haren zacht en glanzend worden. Of laat het lekker aan de lucht drogen!

Bescherm je haar tegen de hitte

Hoe vervelend het ook is, hitte beschadigt het haar. En beschadigd haar gaat pluizen, omdat het droger is. Breng daarom altijd een hitte beschermend product aan in je haar als je aan de slag gaat met een föhn, stijl-, of krultang. Ook is het belangrijk om jouw haar te beschermen tegen de zon. De UV-stralen en de warmte van de zon drogen je haar uit. Een haarproduct met UV-filter biedt de oplossing. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als een zonnebrandcrème voor je lichaam. Het legt een laagje om je haar heen waardoor het in goede conditie blijft.

Een serum of olie

Zorg ervoor dat je altijd een fijn serum of haarolie bij je hebt. Als je merkt dat je haar gaat pluizen breng je wat van het product aan en de pluis vermindert direct. Vooral handig bij vochtig weer.

Een bezoekje aan jouw kapper

Helpen deze tips niet om pluisvrij haar te krijgen? Breng dan een bezoekje aan jouw AMI haarstylist. Zij weet alles van de laatste haartrends en technieken, zodat ze jou voorziet van een goed en passend haaradvies. Er wordt met je meegedacht en naar je geluisterd zodat jij een pluisvrije coupe krijgt waar je blij van wordt.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon