Salon

Menu

Sluit

Zo blijft gekleurd haar langer mooi

Schermafbeelding 2024 02 29 153602

Heb je net jouw haar laten verven in een mooie nieuwe kleur? Dan wil je deze kleur natuurlijk zo lang mogelijk mooi en stralend houden. Maar hoe doe je dat? Met deze tips zorg jij ervoor dat je haarkleur minder snel vervaagd!

1. Verzorg je haar voordat je het laat verven

Een goede basis is heel belangrijk. Op gezonde en goedverzorgde haren ziet een haarkleur er mooier uit en blijft het langer stralend. Verzorg je haar daarom goed voordat je het laat verven. Dit doe je bijvoorbeeld met IVY TREATS Serum. Gebruik het serum een paar dagen voordat je naar de salon gaat en jouw haar krijgt een ongekende vitamine boost.

2. Gebruik haarproducten die speciaal voor gekleurd haar zijn ontwikkeld

Het te snel vervagen van de haarkleur kan komen door het gebruik van een verkeerde shampoo of haarmasker. Het beste is om een shampoo en haarmasker te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar zorgen voor een langere houdbaarheid van gekleurd haar. Deze haarproducten bevatten namelijk een kleurbeschermingscomplex.


Heb jij rood haar? Gebruik dan het liefst een milde shampoo of een shampoo speciaal voor een rode kleur. Deze shampoo is speciaal voor vrouwen met rood, koper en warm bruin haar. Daarnaast kan je ook de IVY Conditioner gebruiken voor je rode of koperkleurige lokken.


Voor dames met blond haar raden wij de Silver Shampoo aan. Deze shampoo bevat violetkleurige pigmenten, die de gele gloed in het haar neutraliseren.

3. Vermijd te warm water tijdens het douchen

Zorg ervoor dat als je gaat douchen het water niet té warm is. Te warm water is nooit goed voor je haren, maar voor gekleurd haar is het nét wat belangrijker hierop te letten. Ga ook niet te dicht met je hoofd onder de straal staan om de uitdroging en vervaging van de kleur te voorkomen. Sluit af met koud water. Koud water sluit de haarschubben, waardoor jouw haar ook nog eens extra gaat glanzen.

Tip: was je haar niet vaker dan twee of drie keer per week.

4. Bescherm jouw haar tegen de hitte van een föhn, stijl- of krultang

Gebruik jij vaak warmtetools om je haar in model te krijgen? Bescherm je haar dan met een hitte beschermend product. Op deze manier wordt het haar niet beschadigd en blijft de kleur langer intact.

Schermafbeelding 2024 02 29 153649

5. Kijk uit met parfum en chloor

Het is soms verleidelijk om parfum in je haren te spuiten, zodat je coupe lekker ruikt. Wij raden echter aan dit niet te doen! Veel geurtjes bevatten alcohol wat je haar uitdroogt en je gekleurde lokken dof maakt.

Heerlijk een dagje zwemmen kan effect hebben op je haar. Het chloorwater verwijderd de natuurlijke oliën en het vocht uit je haar. Hierdoor wordt het droog en broos. Bij geblondeerd haar bestaat ook de kans dat het groen uitslaat. Een dagje met opgestoken haar lopen dus! Je kan ook van tevoren de IVY Leave-In Spray gebruiken om je haar toch een beetje te beschermen!

Schermafbeelding 2024 02 29 153659

Voor het mooiste gekleurde haar ga je naar een AMI salon bij jouw in de beurt. Onze vakmensen weten alles van de laatste haartrends en technieken, zodat ze jou voorzien van eerlijk en goed advies.

Volg ons op Instagram en Facebook voor nog meer leuke haartips en nieuwe trends.

Afspraak maken