Salon

Menu

Sluit

Zilvershampoo: feiten en fabels op een rij

Zilvershampoo feiten en fabels

Met een goede zilvershampoo geef je blond, grijs of wit haar een mooie koele gloed. Er zijn een aantal feiten & fabels over het gebruik van zilvershampoo. Zo'n populair product brengt veel vragen met zich mee, zoals: beschadigt zilvershampoo mijn haar? Wordt mijn haar paars of blauw? Wat is Zilvershampoo precies en wat doet het met je haar? Wij zetten de belangrijkste feiten & fabels voor je op een rij!

Wat is zilvershampoo?

Wat is zilvershampoo en waar wordt het voor gebruikt? Zilvershampoo is een shampoo met violetkleurige pigmenten. Voor dames en heren met blond, grijs of wit haar is dit dé perfecte shampoo om van die vervelende gele gloed af te komen. Zilvershampoo heeft een blauw/paarse kleur. Jij vraagt je misschien nu af waarom?! Het is eigenlijk heel simpel: tegenovergestelde kleuren neutraliseren elkaar. Zoals je hieronder ziet op het kleurenwiel, ligt geel tegenover blauw/paars. Als jij dus jouw haar wast met een zilvershampoo, neutraliseert dit de gele gloed in je haar. Daarnaast is de shampoo ook perfect om de momenteel populaire grijze gloed in je haar te krijgen.

Er zijn een aantal fabels over het gebruik van zilvershampoo. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

1. Zilvershampoo maakt mijn haar lichter

Fabel. Je haar oplichten kan alleen met haarverf waar waterstofperoxide inzit. Een zilvershampoo bevat dit niet, het haalt enkel en alleen de geeltinten uit jouw haar. Als jij je haar wilt oplichten raden wij aan om dit te laten doen door onze haarstylisten.

2. Zilvershampoo is schadelijk voor mijn haar

Fabel. Wanneer je een zilvershampoo hebt met voedende ingrediënten voor jouw haar kan het niet schadelijk zijn. Lees daarom goed de verpakking! Wij gebruiken in alle AMI salons de IVY Silver Shampoo. Het geeft je haar een vitamineboost, dankzij voedende ingrediënten als lijnzaadolie en tarwe proteïne. IVY heeft een bijhorende zilver conditioner die het haar een frisse kleur geeft en de extra verzorging. De IVY Conditioner Silver werkt hetzelfde als een 'gewone' conditioner, maar dan speciaal voor blond, grijs of wit haar, zodat de kleur mooi & fris blijft.

Wil je jouw haar extra verwennen? Sluit de wasbeurt af met een voedend haarmasker i.p.v. een conditioner of meng een treats serum in je zilvershampoo of conditioner.

3. Mijn haar wordt paar of blauw door zilvershampoo

Fabel. Als je de shampoo op de juiste manier gebruikt wordt jouw haar niet paars of blauw. Gebruik de zilvershampoo maximaal 1 à 2 keer per week en laat het enkele minuten inwerken. Hoe langer de inwerktijd, hoe intenser het resultaat. Voor een mildere werking meng je de zilvershampoo met een gewone shampoo. Vind je het toch nog een beetje spannend? Probeer dan eerst één plukje haar om te zien wat het effect is. Als je tevreden bent breng je het aan op jouw hele haar.

Heeft je haar toch een blauwe of paarse gloed gekregen? Geen paniek! Na een paar keer wassen met gewone shampoo verdwijnt dit weer. Je weet nu dat je de shampoo iets minder lang moet laten intrekken. Of meng de volgende wasbeurt de zilvershampoo met een gewone shampoo.

Een blauw/paarse gloed in jouw haar kan ook heel mooi zijn! Zie hier het resultaat van Marloes van Budgetproof.nl.


Wil jij ook mooie, blonde lokken? De IVY Silver Shampoo is te koop in al onze salons en op onze shop.

Afspraak maken