Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Voornemens 2023

Haartips 03 januari 2023

Blog voornemens header
Een goede start van 2023 begint natuurlijk met goede voornemens. Voel jij je goed en ben je zeker van jezelf, dan straal je dat uit. Je uiterlijk speelt hierin een belangrijke rol en dus geven wij je graag wat tips waarmee jij het hele jaar lekker in je haar zit.

Tip 1

Was je haar niet vaker dan 2 x per week. Hoe vaker je het haar wast, hoe sneller het haar vettig wordt. Je haar went eraan om vaak gewassen te worden, maar dit is absoluut niet nodig. Een shampoo afgestemd op jouw type haar/ hoofdhuid is natuurlijk wel erg belangrijk. Vraag advies aan één van onze haarstylisten.

Tip 2

Wees lief voor je hoofdhuid. Wees voorzichtig met het borstelen of kammen van je haar. Doe dat niet te hard. Draag je je haar vast? Kijk dan uit dat je elastiekje niet te strak zit en gebruik bij voorkeur een invisibobble.

Tip 3

Wacht niet te lang met je bezoek aan de kapper. Elke 6 weken is een must. Ook al heb je lang haar, het knippen van de haarpunten zorgt ervoor dat jouw lokken gezond en gevoed blijven en je sneller groeien. En dat zie je!

Tip 4

Nat haar? Wrijf je haar nooit droog! Je haarschubben staan open en breken af door de wrijving. Dep je haar daarom droog en draai eventueel de handdoek als een tulband in je haar voor extra drogen.

Tip 5

Was je haar niet te heet! Heet water beschadigt je lokken. Lauwwarm is het beste voor je haar. Het lauwwarme water zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan en de voedingsstoffen uit jouw shampoo goed opgenomen worden, zonder het te beschadigen. Ga je voor het ultieme resultaat? Spoel dan je haar met koud water uit. De schubben gaan zo weer dicht, waardoor je haar minder pluist en een mooie, gezonde glans krijgt.

Tip 6

Wees lief voor je haar en verwen het op z'n tijd met een lekker haarmasker. Neem bijvoorbeeld de IVY Hair Care Repair Mask. Het herstelt je haar en geeft het een ware vitamineboost.

Tip 7

Eet je haar gezond! Hè wat? Ja, je hoort het goed! Gezond eten is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je haar. Haarwortels hebben baat bij goede voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer, vitamines en gezonde vetten. Lees meer in het blog over voeding in haar -> https://www.amikappers.nl/blog...

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon