Salon

Menu

Sluit

Verzorgingstips voor de all-in-one man

Schermafbeelding 2024 03 05 170319

Vrijwel alle verzorgingsmerken hebben wel een speciale mannenlijn in hun assortiment. Toch kiezen veel heren nog voor een all-in-one product. Denk aan een shampoo en douchegel ineen. Handig toch, hoor ik je denken. Hiermee doe jij jezelf echt tekort. AMI Kappers zet daarom de belangrijkste verzorgingstips voor mannen op en rijtje, om jouw gezicht en lichaam optimaal te verzorgen!

1. Reiniging

Je gezicht komt de hele dag door in aanraking met vuil van buitenaf. Met het blote oog is dit vaak niet te zien, maar wanneer je jouw gezicht met een reinigingsproduct en een wattenschijfje schoonmaakt, zal je zien dat er veel viezigheid vanaf komt.

Elke ochtend en avond je huid reinigen is daarom één van de belangrijkste stappen op weg naar een mooie huid! En onthoud goed, een nat washandje over je gezicht halen is niet genoeg. Gebruik hiervoor een reinigingsproduct dat speciaal gemaakt is voor de mannenhuid. Jouw huid is namelijk heel anders dan een vrouwenhuid. Het is gemiddeld 20% dikker en bevat meer talg. Hierdoor heb je sneller last van een vette huid en onzuiverheden.

Het reinigen van je gezicht gaat zo: je maakt een wattenschijfje nat met het reinigingsproduct, vervolgens haal je deze een aantal keer over je gezicht. Daarna nog even wat water op je gezicht, droog maken en klaar!

Tip: voor mannen met een baard: maak je gezicht altijd voor het scheren of trimmen schoon en niet erna. Hoe schoner je huid is, hoe kleiner de kans op wondjes.

2. Verzorgen

Na het reinigen breng je een vochtinbrengende crème aan om je huid te verzorgen en te beschermen. Elke huidtype heeft een ander soort crème nodig. Weet jij niet welk huidtype je hebt? Hier kun je op een makkelijke manier achter komen aan de hand van onderstaande kenmerken.

Droge huid: je hebt vaak last van schilfertjes en/of ruwe plekken op je gezicht. Ook ziet je huid er wat rood uit, met name bij koude en droge weersomstandigheden. Wanneer je jouw gezicht hebt gereinigd voelt jouw huid strak aan. Een droge huid heeft extra voeding nodig. Kies daarom voor een hydraterende gezichtscrème speciaal voor een droge huid.

Vette huid: jouw huid ziet er glimmend uit voelt vettig aan. Je hebt grote poriën en vaak last van puistjes en mee-eters. Vermijd dikke, vette gezichtscrèmes, maar kies voor een lichtere crème speciaal voor een vette huid. Dit zorgt ervoor dat jouw huid minder snel vet wordt en frisser aanvoelt.

Gemengde huid: jouw huid heeft kenmerken van zowel een droge als vette huid. Jouw t-zone (voorhoofd, neus en kin) ziet er vaak vet uit, maar je wangen kunnen weer wat droger aanvoelen. Ook voor een gemengde huid zijn er speciale crèmes verkrijgbaar om je gezicht weer te egaliseren.

Normale huid: heb je een normale huid? Dan heb je geluk! Je gezicht ziet er mooi egaal uit en heeft niet heel veel extra verzorging nodig. Wel is het belangrijk om een goede hydraterende crème te gebruiken om je huid soepel en zacht te houden.

3. Tips voor tijdens het douchen

Gebruik nooit (meer) all-in-one producten als een shampoo en douchegel ineen. Hoe handig het ook is, jouw huid heeft toch echt een andere verzorging nodig dan jouw haar. Deze drie producten mogen daarom niet in jouw badkamer ontbreken:

Scrub: reinig jouw gezicht minstens één keer in de week met een scrub. Zo verwijder je alle dode huidcellen. Een scrub bevordert daarnaast de doorbloeding, wat je huid een echte oppepper geeft. Ook fijn: een regelmatige scrub helpt ook tegen puistjes en andere onzuiverheden. En slot heb je minder snel last van ingegroeide baardharen en andere irritaties door het scheren.

Shampoo: hoe lekker een dagelijkse douche ook is, voor je haar is niet aan te raden. Door je haar elke dag te wassen, verstoor je de natuurlijke aanmaak van talg. Beter is om jouw haar om de dag of één keer in de drie dagen te wassen met een shampoo speciaal voor mannen. Zo is er de speciale mannenlijn van IVY Hair Care, met onder andere een milde shampoo die jouw haar krachtiger maakt. Meer weten? Lees dan dit blog.

Douchegel: last but not least, voor dat heerlijk schone gevoel gebruik je natuurlijk een douchegel. Er zijn ontzettend veel verschillende geuren te krijgen. Het is maar net waar jij van houdt. Heb je snel last van een droge huid na het douchen? Kies dan voor een douchegel die jouw huid goed hydrateert, bijvoorbeeld één op oliebasis. Dit geeft jouw huid die nodige extra verzorging!

Wat zijn jouw ultieme verzorgingstips? Deel ze met ons!

Afspraak maken