Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Test: Hoe gezond is jouw haar?

Haartips 23 mei 2019

Last van onzekerheid?

Een snelle test om te kijken hoe gezond jouw haar eigenlijk is. Bekijk per vraag welk antwoord het beste bij jou past.

Als je een pluk haar pakt en hier kort aan trekt, hoeveel haren vallen er dan uit?
a. Geen
b. Twee tot vier haren
c. Meer dan vier haren

Hoe droog jij je haar?
a. Ik laat het opdrogen aan de lucht
b. Ik föhn het af en toe als ik haast heb
c. Ik föhn mijn haar altijd na het wassen

Hoe vaak ga je naar de kapper
a. Één keer in de zes weken
b. Eén keer in per half jaar
c. Bijna nooit

Hoe bescherm jij je haar tegen de zon
a. Ik gebruik haarproducten met uv-filter en draag een hoed
b. Ik gebruik in de zomer af en toe een haarmasker
c. Ehm, moet je je haar beschermen tegen de zon?

Als je je handen door je haar haalt, hoe voelt dit dan?
a. Mijn vingers glijden eenvoudig door mijn haar
b. Bovenop is het zacht en onderin blijf ik hangen
c. Ik blijf al snel hangen in de klitten

Gebruik je stylingsapparaten?
a. Ik weet niet eens hoe ik ze moet gebruiken
b. Voor speciale gelegenheden gebruik ik een apparaat
c. Ik gebruik wekelijks stylingsapparaten om mijn haar in model te krijgen

Hoe vaak was je jouw haar?
a. Één a twee keer in de week
b. Om de dag
c. Iedere dag

Hoe vaak verf jij je haar zonder juiste bescherming?
a. Ik verf het nooit, ik heb altijd mijn eigen haarkleur
b. Ik verf één keer per jaar mijn haar
c. Ik verf zeer regelmatig mijn haar

De uitkomst

Vooral a: Wow, jouw haar is écht in goede conditie! Je weet precies de juiste keuzes te maken als het gaat om het onderhouden van je haar. Je weet het goed te verzorgen, zonder het teveel te belasten, met een gezonde bos haar als resultaat.

Vooral b: Met jouw haar is niets mis, maar het kan echt een stukje beter en gezonder. Als je meer van je haar vraagt door bijvoorbeeld veel te verven, wassen of stylen, dan moet daar in verzorging wel wat in compenseren. Regelmatig bijknippen, gezonde voeding en de juiste stylingsproducten kunnen zeker bijdragen aan een nóg betere conditie van je haar.

Vooral c: Oeh, jij vraagt aardig wat van je haar en helaas zal het hier onder lijden. Misschien is het tijd om op een veiligere manier je haar te verven of eens een flink stuk van je lengte af te halen. Dit kan je haar een hele snelle oppepper geven, waardoor het snel weer veerkrachtig en gezond zal zijn.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon