Salon

Menu

Sluit

Terug van weggeweest: Wafelhaar

Schermafbeelding 2024 02 29 135355

Als we de catwalktrends mogen geloven is wafelhaar de nieuwste haartrend. Deze stoere, ruige look was hét kapsel van de jaren ‘80. Celebrities en BN'ers zijn er al veelvuldig mee gespot. De styling is wel net iets anders als in de jaren 80. Het is netter en subtieler, maar wel met die stoere finishing touch. Wij zijn fan! Ga jij deze hippe haartrend uitproberen?

Zo maak je wafelhaar

Gewafeld haar is op meerdere manieren te maken. Er zijn speciale wafeltangen te koop waarmee je heel gemakkelijk de kleine golfjes in je haar krijgt. Het werkt eigenlijk net zo als een stijltang. Je haalt de tang door je haar en er verschijnen golfjes. Zo ga je te werk:

  1. Breng een hitte beschermend product aan in je haar.
  2. Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is voordat je de wafeltang in je haar zet.
  3. Verdeel je haar in vijf à zes delen en zet de plukken vast met haarklemmen.
  4. Wafel nu pluk voor pluk je haar. Begin bij de onderste laag en werk steeds verder naar boven toe.

Heb je geen wafeltang in huis? Maak dan allemaal kleine vlechtjes in nat haar en haal ze er uit als jouw haar droog is. Een andere optie: maak vlechtjes in droog haar en ga er met een stijltang overheen.

Je hoeft natuurlijk niet je hele haar van golfjes te voorzien. Enkele gewafelde lokken zien er ook heel leuk uit. Deze haartrend is op zoveel verschillende manieren te stylen. Laat je inspireren door onderstaande foto’s en maak vooral een variant waar jij je prettig bij voelt. Want met haar dat jij mooi vindt, voel jij je op je best.

Tip: Gebruik IVY Oil om pluizig wafelhaar te voorkomen.

Afspraak maken