Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Stylingtips voor de baard

Haartips 20 februari 2020

Header Blog Stylingtips Voor De Baard

Hoewel een goede coupe onwijs veel kan doen maakt een volle baard het toch echt helemaal af. Goed onderhouden gezichtsbeharing geeft je mannelijkheid een boost én je gezicht een compleet andere uitstraling. Kies de stijl die past bij jouw gezichtsvorm en – heel belangrijk! – verzorg en style je baard met de juiste producten.

Stylingtips Voor De Baard

Verzorg je baard met de juiste producten

Een mooie baard begint met het gebruik van de juiste producten. Wie denkt dat ‘ie z’n baard met gewone shampoo kan wassen: nope. De structuur van je gezichtshaar is anders dan van je hoofdhaar. Bovendien wordt dit haar sneller vuil omdat je gezichtshuid meer talg produceert. Was je baard daarom drie keer per week met een speciale baardshampoo en gebruik daar eventueel een baardconditioner bij.

En vergeet ook de huid onder je baard niet! Het gebruik van baardolie zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt. Verdeel een klein beetje olie op je handen en masseer dit vervolgens met je vingertoppen op de huid. Bijkomend voordeel: je baard wordt er lekker zacht van. Wil je ook nog een onweerstaanbare geur aan je baard toevoegen? Kies dan een speciale olie met een lekker luchtje.

Baard Inspiratie

De uniforme baard

De uniforme baard is de klassieker onder de baarden en perfect voor een zakelijke look. De uniforme baard is een mooie natuurlijke volle baard. De uniforme baard met strakke contouren past perfect bij een rechthoekig, diamantvormig of ovaal gezicht. Het maakt het gezicht ronder en creëert een zakelijke look. De groeiperiode voor een uniforme baard is 3 à 4 maanden.

Onze tip: trim zowel je snor als de de baardgroei altijd op dezelfde lengte.

The Chin Strap

Deze stijl is perfect voor de man die houdt van een wat ruigere look. De fade laat de bakkebaarden geleidelijk overgaan in een korte stoppel die vervolgens weer overgaat tot iets langere gezichtsbeharing langs de kaaklijn. De korte baard is daardoor top te combineren met een kort kapsel. The Chin Strap is perfect voor mannen met een ovale of vierkante gezichtsvorm. De groeiperiode voor deze baard is 1 à 2 weken.

Onze tip: scheer regelmatig je wangen en neklijn glad om de haren op de kaaklijn goed op te laten vallen.


Tips Voor De Baard

De snor

And last but not least! Maak je look helemaal af met een snor. De snor is helemaal terug van weggeweest. Je ziet de behaarde bovenlip steeds vaker in het straatbeeld opduiken. En het leuke is: het gaat hierbij om de gepersonaliseerde variant. Een snor kan bij iedereen. Een snor groeit gemiddeld 04, mm per dag en style je snor helemaal naar wens.


Baard
Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon