Salon

Menu

Sluit

Stralend grijs haar in 5 stappen

Stralend haar in 5 stappen

Help, ik krijg grijs haar! Geen paniek, want grijs worden is helemaal niet erg. Een grijze haarkleur is prachtig en tegenwoordig ook een heuse trend. De overgangsfase naar een andere haarkleur kan alleen wat lastig zijn. Daarom helpen we je graag met onderstaande tips om in 5 stappen stralend grijs te worden.

Geduld

Als je nu bruine, blonde of rode (geverfde) lokken hebt, dan ben je niet van de één op de andere dag natuurlijk grijs. Haar groeit ongeveer één a twee centimeter per maand, dus hoe langer je haar hoe langer het duurt voordat de kleur volledig is uitgeroeid. Je kan kiezen voor een korte coupe om het proces te versnellen. Wil jij je lange lokken behouden? Dan heb je iets meer geduld nodig. Maar als jij je houdt aan alle tips, verloopt het vergrijzen soepel.

Durf

Veel vrouwen zien grijs worden toch nog als een teken van ouderdom, een beetje lef is daarom wel nodig. Misschien helpt het als we zeggen dat een grijze haarkleur helemaal in is. Jonge meiden gaan massaal naar de kapper om hun lokken te verven in deze hippe kleur. Jij hebt deze geweldige kleur gewoon van jezelf, wat zullen ze jaloers zijn!

In stappen naar stralend grijs haar

Het beste is om in stapjes steeds dichter bij je natuurlijke haarkleur te komen. Vooral als je lang haar hebt is in één keer je oude haarkleur grijs verven geen goed idee. Je hebt dan kans dat je haar beschadigd en dat wil je natuurlijk niet. Laat het daarom elke zes weken steeds een tintje dichter bij de juiste kleur verven of ga voor een combinatie van high-en lowlights. Op deze manier heb je nauwelijks last van uitgroei en ogen jouw haren mooi natuurlijk. Want dat is wat we willen toch!

Ga naar een goed salon

Iedereen heeft een unieke haarkleur, er is geen grijstint exact het zelfde. Het is daarom lastig om zelf tot de kleur te komen die het best matcht met je natuurlijk kleur. Om deze reden raden wij het niet aan om zelf aan de slag te gaan met verf. Laat het altijd bij een goede kapper doen, dan heb je de garantie op een mooie kleur.

Verzorging voor gezond haar

Het is belangrijk je haar goed te verzorgen. Grijs haar is van nature namelijk wat droger en stugger, maar met de juiste producten blijft je haar heerlijk soepel en glanzend. Wij raden aan om twee keer in de week je haar te verwennen met een voedend haarmasker. Voor een stralende tint gebruik je de IVY Silver Shampoo, de violetkleurige pigmenten in de shampoo zijn echt een verrijking voor je haarkleur.

Afspraak maken