Salon

Menu

Sluit

Scheren, hoe moet dat eigenlijk?

Schermafbeelding 2024 02 29 091338

Naast de populaire volle baarden zien we in onze salons ook veel glad geschoren gezichten. De meeste mannen zien scheren als een noodzakelijk kwaad. Het elektrische scheerapparaat is daarom enorm populair. Het werkt snel en makkelijk en daar houden de meeste heren wel van. Maar authentiek scheren met een scheermes maakt jouw gezicht veel gladder. Bovendien blijven de haren ook langer weg. Scheelt op langere termijn dus tijd! Twee goede redenen om het scheerapparaat te verruilen voor een heerlijke “natte” scheerbeurt. Wij leggen uit hoe je jouw gezicht in 9 stappen perfect glad krijgt.

1. Maak je gezicht goed schoon

Voor het mooiste resultaat begin je met een schone huid. Neem een ontspannen douche en was je baard- en snorharen met een intensief reinigende shampoo. Door de warme stoom van de douche wordt je huid soepel en je gezichtsharen zachter. Geen tijd voor een douche? Leg dan 2 tot 3 minuten een warm, nat washandje op je huid.


Tip:
heb je last van een vette huid? Scrub je huid dan ook 1 à 2 keer in de week. Hierdoor worden je dode huidcellen verwijderd en heb je minder snel last van ingegroeide haren.

2. Maak je baard en/of snor nat

Maak je gezicht nat met warm water voordat je scheerschuim of scheergel op jouw gezicht aanbrengt. Houd een washandje onder de warme kraan en dep het enkele seconden op je huid. Het mesje glijdt op deze manier soepeler over je gezicht

3. Gebruik een scheerproduct

Om wondjes te voorkomen smeer je jouw gezicht in met een scheerproduct. Er zijn heel veel verschillende scheerproducten te krijgen. De meeste mannen gebruiken scheerschuim; maar scheergel, scheerzeep en scheerolie zijn ook populaire scheerproducten. Het is even uitproberen wat voor jou het fijnste werkt.

Schermafbeelding 2024 02 29 091609

4. Scheer met een scherp scheermes

Gebruik altijd een scherp mesje! Doe je dit niet, dan is de kans op wondjes of rode bultjes heel groot. Als een scheermes niet meer soepel over je huid glijdt, weet je dat hij bot is. Pak dan meteen een ander mesje. Denk dus niet: “Eén keer scheren met dit mesje gaat vast nog wel goed”. Scheren met een bot mes is de grootste boosdoener voor een gladde huid.

5. Trek je huid strak tijdens het scheren

Met je vrije hand trek je de huid strak waar je gaat scheren. Laat het mesje vervolgens rustig en soepel over de haartjes gaan. Druk het mesje dus niet op je huid. Dit is overbodig en de kans op huidirritatie wordt groter. Als het scheermes scherp genoeg is doet hij al het werk

6. Maak je mesje tijdens het sheren schoon met water

Resten van scheerproduct en kleine haartjes op je scheermes staan een glad geschoren gezicht in de weg. Spoel daarom je scheermes tijdens het scheren regelmatig af met lauw water.

7. Scheer je twee keer

Om echt alle haartjes weg te krijgen moet je twee keer achter elkaar scheren. De eerste keer scheer je met de haarrichting mee. Voor een super glad resultaat scheer je de tweede keer tegen de haarrichting in. Je maakt je huid opnieuw nat en je smeert je gezicht ook weer in met een scheerproduct. Scheer nu tegen de haarrichting.

8. Spoel je gezicht af

Spoel je gezicht na het scheren af met lauw water. Als al het scheerproduct en de losse haartjes zijn verdwenen dep je met een koud washandje over je gezicht. Dit sluit de poriën en geeft een heerlijk, fris gevoel.


9. Verzorg je huid

Veel mannen hebben na het scheren last van een gevoelige huid. Dit is te herkennen aan een branderig gevoel, rode vlekjes of droge plekken. Om dit te verhelpen gebruik je na het scheren een voedende crème of aftershavebalsem. Het beste is om een product te gebruiken zonder alcohol, dit droog je huid namelijk uit. Op de verpakking van een product staat meestal de ingrediëntenlijst. Kijk hier dus even na voordat je een product aanschaft.

Schermafbeelding 2024 02 29 091822

Extra zomertip: ga je een dag genieten op het strand? Scheer je dan niet dezelfde dag, maar een dag van te voren. Zand en zoutwater zorgen namelijk samen met een net geschoren gezicht voor huidirritatie. Niet zo fijn tijdens een ontspannen dagje.

Afspraak maken