Salon

Menu

Sluit

Rijstwater voor je haar

Schermafbeelding 2024 02 29 092650

Wist je dat rijstwater hartstikke goed is voor je haar? Rijstwater zit namelijk boordevol vitamines, mineralen, eiwitten en antioxidanten die jouw lokken verzorgen, beschermen en versterken. In deze blog vertellen we je alles over rijstwater voor je haar!

Wat is rijstwater?

Rijstwater is water waarin een gedurende tijd rijst heeft gelegen. Dit kan het water zijn waarin je rijst hebt gekookt of water waarin rijst heeft gelegen. Het is ook mogelijk om kant en klaar rijstwater in de winkel te kopen. Gooi het water waarin je rijst hebt gekookt dus nooit zomaar weg! Dit water is namelijk harstikke goed voor je haar!

Wat doet rijstwater voor je haar?

Wat doet rijstwater nu precies voor je haar? Rijstwater zit boordevol vitamines, mineralen, eiwitten en antioxidanten die goed zijn voor je haren. De antioxidanten beschermen je lokken tegen invloeden van buitenaf en de vitamines, mineralen en eiwitten zorgen voor een extra verzorgingsboost. Rijstwater maakt daarnaast je haar sterker en geeft ook nog eens een prachtige glans aan je lokken. En wie wil dat nou niet?

Hoe maak je rijstwater voor je haar?

Het is erg eenvoudig om rijstwater voor je haar te maken. Koop rijst in de supermarkt, spoel de rijst even af onder de kraan en leg de rijst in een kom met water. Laat dit vervolgens een half uur weken. Roer af en toe het water met de rijst even goed door en na een half uur is het rijstwater klaar voor gebruik.

Hoe gebruik je rijstwater voor je haar?

Was eerst je haren met shampoo. Pak vervolgens het rijstwater. Giet het rijstwater over je haren en masseer grondig in. Wikkel daarna je haren in een handdoek en laat het rijstwater een half uur intrekken. Na een half uur spoel je het rijstwater uit met water en laat je haren opdrogen of föhn je haren naar wens. Je haren hebben direct een prachtige glans. Je mag dit twee keer per week herhalen voor sterker en gezonder haar.

Afspraak maken