Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

OuiOui Paris!

Haartips 01 december 2016

Untitled 1

Het is de stad van het licht, van de mode, van de liefde én van zoveel meer. We hebben het natuurlijk over Parijs. Een plek waar je low budget met een vers croissantje in het gras voor de Eiffeltoren kunt neerstrijken, om vervolgens een heel maandsalaris uit te geven bij één van de vele modehuizen die de stad rijk is. Of je er nu voor de eerste of de tiende keer komt; Parijs verveelt nooit. Zeker niet met onze tips!

Zoet, zoeter, zoetst

Echte liefde gaat door de maag, ook in het passievolle Parijs. Het creëren van zoete lekkernijen is hier tot een ware kunst verheven. Waar je de allerlekkerste macarons vindt? Bij Ladurée, sinds 1862(!) een walhalla voor elke zoetekauw en bekend om haar kleurrijke etalages vol pastelkleurige macarons. Parijs telt overigens verschillende Ladurée-vestigingen, waaronder op de Champs-Élysées en in het bekende warenhuis Printemps. Ga je voor limoen, vanille of chocola? Of voor de macaron met drop?

Dineren in het donker

Wat gebeurt er wanneer je zicht wordt ontnomen en je het puur van al je andere zintuigen moet hebben? Bij restaurant Dans le Noir, al meer dan tien jaar een waar begrip in Parijs en ver daarbuiten, dineer je in complete duisternis. De bediening, zelf blind of visueel beperkt, staan je bij en fungeren als gids tijdens deze unieke culinaire ervaring.

Je ne sais quoi

Parisiennes staan bekend om hun feilloze gevoel voor stijl en elegantie. En dat allemaal zonder dat het veel moeite lijkt te kosten. Die zogenaamde ‘je ne sais quoi-houding’ willen we allemaal. Vier Parijse it-girls, waaronder model Caroline de Maigret, bundelden hun krachten en schreven het boek ‘Altijd een Parisienne, waar je ook bent’. Een praktisch handboek vol humor over stijl, liefde en het leven.

Schaatsen op grote hoogte

Een winter niet geschaatst, is een winter niet geleefd? Dat komt goed uit. In Parijs vind je namelijk één van de meest bijzondere ijsbaan ter wereld, op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Daarnaast zijn er nog tal van andere plekken waar je in de wintermaanden kunt schaatsen in Parijs. In het spectaculaire Grand Palais, bij Hotel de Ville of bij de Champs-Élysées bijvoorbeeld.

Ben jij van plan om binnenkort een bezoekje aan Parijs te brengen? Neem dan gratis ons AMI Magazine mee uit één van onze salons. Hier staan nog meer leuke tips en weetjes in over deze mooie stad.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon