Salon

Menu

Sluit

Natuurlijk en mooi grijs haar

Schermafbeelding 2024 02 29 104734

Omarm je grijze lokken en show ze! Waar voorheen grijs haar nog werd gezien als een teken van ouderdom is grijs haar momenteel helemaal in. Dus don’t worry als je zojuist je eerste grijze haar hebt ontdekt. In deze blog geven onze haarstylisten je een heleboel tips & tricks voor natuurlijk en mooi grijs haar.

Kun je grijs haar voorkomen?

In onze AMI salons krijgen we vaak de vraag of je grijs haar kunt voorkomen. Helaas kan grijs haar niet worden voorkomen. Naarmate je ouder wordt nemen het aantal pigmentcellen in je haren namelijk af, waardoor het haar zijn kleur verliest. Door het afnemen van deze pigmentcellen ontstaat grijs haar.

Schermafbeelding 2024 02 29 104746

Op welke leeftijd krijg je grijs haar?

De gemiddelde leeftijd waarop mensen hun eerste grijze haar ontdekken is 34 jaar. Maar niet alleen leeftijd speelt een rol bij grijs haar. Ook erfelijkheid, een vitamine B12 tekort, schildklierproblemen, roken en stress dragen bij aan sneller grijs worden. Zorg dus goed voor jezelf en je lokken, probeer stress zoveel mogelijk te beperken en verzorg je haren goed met zoveel mogelijk natuurlijke haarverzorgingsproducten.

Zachte en mooie overgang naar grijs haar

Voor een zachte en mooie overgang naar grijs haar adviseren onze haarstylisten om eerst te starten met het zetten van een aantal highlights. Door je eigen haarkleur te laten uitgroeien en direct te starten met het zetten highlights houd je een mooi verloop in je haarkleur en zien je lokken er altijd mooi en verzorgd uit. Dus heb jij zojuist je eerste grijze haar ontdekt? Kies er dan niet direct voor je lokken te laten kleuren, maar ga voor een zachte en mooie overgang naar grijs haar met highlights! In onze salons werken we alleen met milde highlights die jouw grijze haar niet alleen voorzien van frisse accenten, maar jouw haren ook verzorgen en een mooie glans geven.

Hoe kan ik grijs haar het beste verzorgen?

Hoe kun je grijs haar nu het beste verzorgen? Grijs haar glanst namelijk minder, is stugger en is kwetsbaarder. Kies daarom voor shampoos, conditioners en maskers die je grijze haren meer volume en stevigheid geven. Was je haren daarnaast met een zilvershampoo, deze neutraliseert namelijk de gele gloed in je grijze lokken. IVY Silver shampoo is verkrijgbaar in al onze AMI salons, geeft een intense verzorgingsboost aan je lokken en maakt je grijze haren nóg mooier. De violetpigmenten in deze shampoo neutraliseren, terwijl voedende ingrediënten als lijnzaadolie en tarweproteïne je grijze haren een flinke vitamineboost geven.

Schermafbeelding 2024 02 29 104753

Tips & tricks voor stralend grijs haar

Stralende grijze lokken wil natuurlijk iedereen! Maar wat zijn nu de tips & tricks voor stralend en mooi grijs haar? Wij vatten ze voor je samen hebben ze voor je op een rijtje gezet!

  1. Was je haar niet vaker dan 2 a 3 keer in de week, zo behoud je de natuurlijke oliën op je hoofdhuid en behoud je grijze haar zijn glans.
  2. Gebruik een zilvershampoo om de gele gloed in je grijze lokken te neutraliseren.
  3. Gebruik 1x per week een haarmasker om je grijze haren extra te voeden en te verzorgen. Hierdoor versterk je de gezondheid van je grijze haren.
  4. Gebruik altijd bescherming voor het gebruik van een stylingtool of föhn. Dit voorkomt uitdroging en beschadiging van je grijze haar. Gebruik bijvoorbeeld IVY Flexible spray, deze spray bevat hittebeschermers die je haren beschermen tegen de warmte van de föhn en andere stylingtools.
  5. Borstel je haar niet vaker dan nodig. Door je haren te vaak te borstelen beschadig je namelijk je lokken en word je haar kwetsbaarder. Of gebruik een Tangle Teezer, hierdoor worden jouw lokken tijdens het borstelen minder beschadigd.

Geniet van je frisse en stralende grijze lokken!

Afspraak maken