Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Lokken met uitgroei? Tijd voor een opfrisbeurt!

Haartips 22 maart 2019

Inspiratie voor een nieuwe look
Je staat in een pashokje een mooie outfit te passen, kijkt in de spiegel... en je ziet haren met uitgroei. Bah! Iedereen die ooit lokken heeft geverfd, herkent het wel: uitgroei dat steeds erger wordt! Vooral in pashokjes en in de spiegel van de kapper zie je hoe erg je uitgroei is. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet, zodat jij minder last hebt van uitgroei.

Helaas, dames. Je haar groeit zo'n centimeter per maand. Dat betekent dus ook dat als jij je haar verft, dat je uitgroei gaat zien. Bij het ene kapsel is uitgroei juist heel gaaf, omdat het diepte creëert. Bij het andere kapsel vraagt het echt om professionele bijkleuring. Wat doe jij met je natuurlijke haarkleur die weer zichtbaar wordt? Laat je je eigen haarkleur uitgroeien, werk je je geverfde haardos bij of verberg je de uitgroei? Steeds petten, mutsen en hoeden dragen lukt natuurlijk ook niet.

Wat is uitgroei?

Wanneer je de uitgroei nog even wilt verdoezelen moet je wel eerst weten wat uitgroei is en hoe het ontstaat. Uitgroei is je eigen haarkleur die weer tevoorschijn komt na een verfbeurt. Bij de één is de uitgroei beter zichtbaar dan bij de ander. Heb je blond haar en je hebt het bruin geverfd? Dan is je uitgroei beter zichtbaar dan dat je donkerblond haar met highlights hebt geverfd.

Hoe langer jij wacht met je uitgroei bijwerken, hoe beter en meer je eigen haarkleur weer te zien is!

1. Fresh haircut

Blijf ervoor zorgen dat je haar steeds wordt bijgeknipt, zodat het er nog fris en gezond uitziet. Hierdoor valt niet alleen de uitgroei minder op, maar ziet je haar er ook gezonder uit! Uitgroei valt het meest op naarmate je haar gaat groeien. Keep the fresh haircut!

2. Hello, wavy hair!

Heb jij krullen of slag in het haar? Dan heb je geluk! Uitgroei valt namelijk minder op, omdat er meer textuur in je haar zit. Ben jij niet gezegend met een lekkere bos slagen of krullen? Geen paniek! Dan hebben we altijd nog de salt spray om die messy waves te creëren of ga aan de slag met een krultang. Niemand die jouw uitgroei nog ziet :)

3. Trendy haaraccessoires

Wil je de uitgroei echt helemaal verbergen? Ga los met al je haaraccessoires! Petjes en hoedjes zijn hartstikke hot, maar in de zomer kan dit natuurlijk niet. Pak je leukste haarband of knoop een mooi sjaaltje in je haren. Hierdoor verberg je namelijk heel makkelijk het kleurverschil. Super trendy!

4. Tijd voor een opfrisbeurt

De meest makkelijke manier om dit soort bad hair momenten te verhelpen, is namelijk door meteen even langs te gaan bij de kapper. Ga voor nieuw kleurtje of een tijdelijke kleuring en je lokken zijn weer helemaal fris! Als je voor een tijdelijke kleuring gaat valt je uitgroei ook minder op: win-win!

Ga je voor een uitgroeiproces? Maak een plan met je kapper. Door je goed voor te bereiden weet je precies wanneer je weer naar de kapper moet voordat je het traject gaat beginnen. Vraag de kapper: wanneer je weer moet terugkomen om het te verven en hoelang het gaat duren. Vraag jezelf af wat je allemaal nog wilt met de kleur en bespreek die met jouw kapper.

Last Van Uitgroei Kleuren 1
Last Van Uitgroei Kleur 2
Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon