Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Last van onzekerheid? Verf je haar!

Haartips 29 januari 2016

Last van onzekerheid?

Dat je blij wordt van een bezoek aan de kapper is heel logisch. Je haar zit goed en dat geeft je een goed gevoel. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat alleen het verven van je haar al daadwerkelijk effect heeft op je zelfvertrouwen. Uit onderzoek van de Nottingham Trent University blijkt dat vrouwen na het verven van hun haar zich meer zelfverzekerd, impulsief, seksueel uitdagend, creatief, tegendraads en aantrekkelijk voelen. Niet zo vreemd dus dat het verven van je haar als verslavend ervaren wordt!

Tips Kapsels Dun Haar

Haar verven? Meer lef!

De studie gaf aan dat je door het verven van je haar enorm veel voordelen ervaart. Zo durven vrouwen na het verven beter hun mening te geven, zowel in privé als op de werkvloer. Vragen om promotie, salarisverhoging of een paar dagen vrij gaat ineens makkelijker, maar ook grenzen stellen tegenover vrienden en familie gaat eenvoudiger. Bijna de helft van de vrouwen binnen het onderzoek gaf aan dat na het verven van hun haar ze geen problemen ervaren om te zingen of dansen in het bijzijn van vreemden. Ook ervaren de vrouwen meer lef om iemand mee uit te vragen, seks te initiëren of seksueel te experimenteren.

Kan jij ook wel een boost zelfverzekerdheid gebruiken? Laat je dan adviseren door één van onze haarstylisten in de AMI Salon. Zij kunnen je helpen met het uitzoeken van een nieuwe haarkleur of het optimaliseren van je eigen haarkleur.

Bruin Half Lang Haar
Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon