Salon

Menu

Sluit

Ken je baard

Schermafbeelding 2024 02 29 163629

Een goede baard begint bij je baardspecialist. Een kapper die jouw baard op de juiste manier trimt, contouren aanbrengt en weet te stylen. Maar welke baarden zijn sexy, hoe onderhoud je ze en hoe krijg je een vollere baard? Lees hieronder onze tips en de laatste trends op het gebied van baarden.

De volle baard

Een vollere baard is iets waar elke baarddrager naar streeft. De volle baarden staan stoer en sexy, maar vraagt ook de nodige verzorging. Je moet de wilde haren bijwerken en de contouren rondom je baard goed aanzetten! Deze baard krijg je het beste onder controle door hem te föhnen en te borstelen met een baardborstel. Op deze manier oogt jouw baard ook voller.

Nu horen wij je denken: ''maar hoe krijg ik die vollere baard?'' Geduld is het aller-belangrijkste. HET GEHEIM VAN EEN VOLLE BAARD is dat de kale plekken worden bedekt met langere baardharen. Daarom raden wij aan om JOUW BAARD MINIMAAL 6 MAANDEN te laten groeien voordat je deze besluit af te scheren!

Schermafbeelding 2024 02 29 163637

Short boxed baard

Dit is de meest gangbare lengte voor een baard, waarbij de snor iets is bijgeschoren. Baardharen zijn veel stugger dan de haren op je hoofd, om ze zachter te krijgen gebruik je een baardolie. Je baard valt niet alleen soepeler, maar het ruikt ook lekker fris!

Schermafbeelding 2024 02 29 163656

Handlebar snor

Snorren zijn weer helemaal hot! Het geeft je een excentrieke, maar ook ruige uitstraling. Om iets meer zekerheid te hebben of jij die mooie volle snor krijgt, kun je eerste proberen je baard én snor te laten staan. Je snor valt namelijk minder snel op als je deze tegelijkertijd met een baard laat meegroeien.

Een snor groeien vereist geduld. Zodra de haren op je bovenlip wat langer beginnen te groeien kun je met een schaartje wildgroei bijknippen. Het beste is om je haren onder de neus het langste te laten, zodat deze uiteindelijk mooi overlopen met de haren op je bovenlip. Dit creëert het vollere effect wat je wilt als je voor de ''Handlebar snor'' variant gaat. De snor is wel een aandachtspunt. Doordat hij wat langer is kan je een speciale pomade gebruiken om je snor goed te kunnen stylen.

Schermafbeelding 2024 02 29 163703

Vijfdagen baardje

Het bekende vijfdagen baardje. Hiervoor hoef je het niet meer maanden te laten groeien. Hoewel het lijkt alsof je weinig aan je baard hebt gedaan, is het wel degelijk belangrijk om deze baard bij te werken. Om je baard te onderhouden moet je om de vijf dagen een trimmer gebruiken om de vijfdagen baad te behouden. Vergeet niet de lijn in je nek glad te scheren. Zorg dat de contouren van je baard strak blijven en houdt deze baard goed schoon. Dit doe je simpel door je baard te wassen met shampoo. Deze trendy baard benadrukt vooral hoekige gezichten en ronde gezichten lijken smaller. Als je een gevoelige huid hebt is de vijfdagen baard voor jou gemaakt. Jij hoeft je dan niet meer iedere dag te scheren en je hebt hierdoor minder last van roodheid. Let op: reinig de trimmer regelmatig om het ophopen van bacteriën te voorkomen.

Schermafbeelding 2024 02 29 163714
Afspraak maken