Salon

Menu

Sluit

Het verschil tussen highlights en lowlights

Banner Het Verschil Tussen Highlights En Lowlights

Je haar nét iets meer diepgang en textuur geven? Dit kan makkelijk met highlights of lowlights, maar wat is eigenlijk verschil tussen deze twee? En wat zijn babylights? Wij leggen het je uit! 

Wat zijn highlights?

Je haar nét iets meer diepgang en textuur geven? Dit kan makkelijk met highlights of lowlights, maar wat is eigenlijk verschil tussen deze twee? En wat zijn babylights? Wij leggen het je uit! Wat zijn highlights?

Highlights zijn eigenlijk gewoon verfstreepjes in je haar. Deze streepjes zijn lichter dan je eigen haarkleur. Juist door een paar tintjes lichter te gebruiken dan je eigen coupe, zorgen ze voor een fris sunkissed effect. De algemene regel is dat je twee of drie tinten lichter dan je eigen haarkleur gebruikt. Heb je bijvoorbeeld zwart haar? Ga dan voor een donkerbruine highlight. Het hoofddoel is dan ook om je haar lichter te maken en meer diepgang te geven.

Highlights Groenlo

Wat zijn lowlights?

Lowlights zijn eigenlijk het tegenovergestelde van highlights. Bij highlight worden er lichtere stukjes in je haar gezet. Bij lowlights is dit juist andersom. Hierbij worden er juist donkere stukken in het haar gezet. Over het algemeen ogen lowlights ook subtieler dan highlights, omdat de donker geverfde plukjes onder de lichtere haren komen te liggen.

Lowligts

Wat zijn babylights?

Ben jij al bekend met babylights? Dit zijn hele subtiele lights, meestal in de vorm van highlights. Ze geven je coupe een extra zomers effect, zonder dat het obvious is dat jij je haren hebt geverfd. Natuurlijk dus! Het lijkt alsof je haar is opgelicht door de zon. De babylights zitten dan ook niet door het hele haar, maar zijn juist heel fijn en bevinden zich op je kruin en rondom je gezicht. Waarom babylights? Het zijn ideale fijne highlights om je coupe op te frissen. Ook ideaal wanneer je liever je haren niet verft. De techniek kan worden toegepast bij iedere haarkleur.

Schermafbeelding 2024 02 28 134828

Hoe worden ze in je haar gezet?

Er zijn heel veel verschillende manieren om high- en lowlights in je haren te laten zetten. Wij beschrijven de bekendste:

  • De folietechniek: deze techniek wordt het meest gebruikt. Met gebruik van aluminiumfolie worden plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. Een voordeel van deze techniek is dat je dichter bij de aanzet van het haar kan komen en de techniek makkelijk is in het bijwerken van uitgroei.

  • De kamtechniek: Dit is een snellere techniek. Hierbij kam je eigenlijk gewoon de verf door je haar. Dit geeft een natuurlijk en nonchalant effect.

  • De muts: deze techniek bestaat al lang en wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt. In de muts zitten kleine openingen. Door deze kleine gaatjes worden er plukjes naar buiten getrokken en geverfd.

Wat past het beste bij jouw haar?

Wanneer je een donkere haarkleur hebt en je klaar bent voor een frisse look, zijn highlights de beste optie. De highlights geven een fris en luchtig effect. Ook mensen met blond haar kunnen voor highlights gaan. Dit om het haar nét wat blonder te maken en extra diepgang te geven.

Lowlights worden voornamelijk in licht haar gezet. Heb je dus een lichtere haarkleur? Dan zou eventueel een donkerdere kleur, zoals kastanjebruin in je haar kunnen zetten. Kies bij het uitzoeken van de haarkleur altijd twee tot drie tinten afwijkend van je eigen haarkleur.

Een andere tip die we je graag willen meegeven bij het kiezen van de juiste kleur betreft je huidskleur. Heeft jouw huid een warme of koele ondertoon? Afhankelijk hiervan kun je kiezen voor koele of warme tinten.

Afspraak maken