Salon

Menu

Sluit

Help! Een bad hair day, of gewoon bad hair?

Untitled 1 2021 11 05 135311 xcqj

Let op: de situatie die we nu beschrijven kan een emotionele reactie oproepen. Want ook jij herkent het vast wel: je springt onder de douche vandaan, föhnt je haar droog, gebruikt de krultang, schudt je lokken nog even een paar keer op, en… je coupe zakt als een plumpudding in elkaar. Ook als je het nog een keer wast of extra veel stylingproducten gebruikt blijft het resultaat rampzalig. Help, dit is geen bad hair day, dit is gewoon bad hair! We zetten de 4 meest voorkomende soorten bad hair op een rij én geven je tips wat je eraan kunt doen.

Last van vet haar

Vet haar ontstaat door allerlei redenen. Bijvoorbeeld doordat je vaak met je handen door je haar gaat (logisch), maar het kan ook komen doordat je de verkeerde stylingproducten gebruikt. Intensief voedende shampoos en conditioners zijn bijvoorbeeld perfect voor droger haar, maar gezonde lokken weten niet zo goed wat ze met al die voeding aan moeten. Daardoor wordt niet alles opgenomen maar blijft er wat ‘over’ op je haar en hoofdhuid. Kies dus de producten die echt geschikt zijn voor jouw haar!

Een andere oorzaak van vet haar is te vaak wassen. Je hoofdhuid maakt talg aan om zichzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je je haar wast haal je dit laagje eraf. Daardoor wordt je hoofdhuid droger, wat er weer voor zorgt dat je hoofdhuid extra talg aanmaakt. Die jij vervolgens weer weghaalt bij het wassen, enzovoort, enzovoort … Je snapt het. Twee tot drie keer in de week je haar wassen is daarom ruim voldoende. Zo heeft je hoofdhuid voldoende tijd om zichzelf in goede conditie te houden.

Droog en pluizig haar

Net als vet haar is droog haar ook een oorzaak van bad hair days die maar niet op lijken te houden. Droog haar ontstaat op twee manieren. Allereerst doordat je hoofdhuid niet te veel maar juist te weinig talg produceert, en daarnaast doordat je haar beschadigd is. Te weinig talgproductie kan ontstaan door hormoonschommelingen in je lichaam, en daar heb je helaas weinig invloed op.

Waar je wél invloed op hebt, is op de conditie van je haar. Beschadigd haar ontstaat door veelvuldig gebruik van chemische behandelingen zoals verf, en doordat je veel met de föhn of stijltang in de weer bent. Hierdoor beschadigt de conditie van je haar en wordt het dof, weerbarstig, pluizig, gaat het klitten of wordt het simpelweg onhandelbaar. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Gebruik daarom hittebeschermende producten bij het stylen en gebruik na het verven een verzorgende masker en/of treats serum. Je kan ook voor een tijdelijke kleuring! Net als bij vet haar gebruik je bij droog haar de producten die voor jouw haar geschikt zijn. Af en toe je lokken even extra verwennen met een fijne repair behandeling doet wonderen!

Slap en futloos haar

Oef… Slap en futloos haar zonder volume. Hoe lang je ook op de kop hangt tijdens het föhnen, binnen de kortste keren hangen je lokken weer slap rond je gezicht. Yep, bad hair gegarandeerd. Gelukkig is ook daar wat aan te doen! Vrijwel altijd geldt: hoe langer je haar is, hoe zwaarder het wordt. Bij dun haar betekent dat meestal dat het sluiker en platter oogt, en bij dik haar dat je lokken nog rechter naar beneden hangen dan een uitgerolde jojo. Geen zorg: je hoeft echt niet meteen te millimeteren. Laat je haar bijvoorbeeld in laagjes knippen, of ga juist voor een mooie, korte bob. En na dat bezoekje aan de kapper houd je natuurlijk die volume door af en toe een salt spray te gebruiken en je haar met de juiste volumeshampoo te wassen.

Lokken met uitgroei

Last but not least: bad hair in de vorm van lokken met uitgroei. Vooral in pashokjes en (ja, sorry…) voor de spiegel bij de kapper zie je pas hoe erg je uitgroei is. Gelukkig is deze soort bad hair op de meest makkelijke manier te verhelpen, namelijk door meteen even langs te gaan bij de kapper. Een nieuw kleurtje erin en je lokken zijn weer helemaal fris!

Help, ik heb bad hair!

Is het tijd voor paniek? Welnee, het is alleen tijd voor een goede kappersbehandeling! Of je nu vet haar, droog haar, slap en futloos haar of lokken met uitgroei hebt, de haarstylisten van AMI Kappers helpen je graag. Life is too short to have boring hair! Loop binnen in een van onze salons door heel Nederland, of maak meteen online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Onze haarstylisten weten precies wat bij jou én jouw haar past en zorgen ervoor dat je snel weer lekker in je haar zit. Zien we je binnenkort in een van onze salons?

Afspraak maken