Salon

Menu

Sluit

Een kijkje in het verleden

Schermafbeelding 2024 03 05 140128

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Wat gaat zo’n jaar weer snel voorbij he? Voor ons een mooi moment om de kapsels van alle jaren eens onder de loep te nemen. Trends komen en gaan maar sommige looks blijven altijd bestaan. Neem samen met ons een kijkje in het verleden. In welk jaar had jij wel willen leven?

Jaren 40

In de jaren 40 lieten vrouwen voor het eerst hun haren tot op of net over hun schouder groeien. Ze staken veel tijd in het maken van een mooie coupe, regelmatig werden de haren gekruld en opgestoken. Maar vrouwen moesten in deze periode ook hard werken. Ze moesten veel taken overnemen van hun mannen omdat zij mee vochten in de Tweede Wereldoorlog. Om hun haren mooi in model te houden droegen zij een ‘snood’, een modieus haarnetje.

Jaren 50

Vrouwelijkheid stond centraal in de jaren 50. Het boegbeeld in deze periode was natuurlijk Marilyn Monroe met haar prachtige blonde krullen. Andere populaire kapsel waren het poedelkapsel, penkrullen, opgestoken haar of een gekrulde paardenstaart mét een gekleurd lintje als afwerking.

Jaren 60

In de jaren 60 was getoupeerd haar de trend. Gekruld of stijl het maakte niet uit, als het maar groot en veel was. De beehive was niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Jaren 80

De jaren 80 willen wij op haar gebied snel vergeten. De wafeltang werd veelvuldig gebruikt, wat zich uit in een pluizige en slordige coupe.

Jaren 90

In de jaren 90 renden vrouwen van over de hele wereld met een foto van Jennifer Aniston naar de kapsalon. Haar kapsel de ‘Rachel’ uit de populaire serie Friends was een grote hit. Maar ook haarstijlen van andere populaire actrices, zangeressen en modellen waren erg populair.

Afspraak maken