Salon

Menu

Sluit

De hele dag perfect steil haar

Schermafbeelding 2024 02 29 102042

Ben jij ook gek op de stijlvolle, kaasrechte lokken? Lucky you als jij gezegend bent met steil haar. Voor vrouwen met slag of krullen is het soms lastig een perfect steil kapsel te krijgen. Je bent druk in de weer geweest met een steiltang en na een halfuur verschijnen de eerste krulletjes alweer. Zo frustrerend! Wij helpen je graag om je haar perfect steil te krijgen en te houden.

De benodigheden voor steill haar

  • Een goede föhn met verschillende temperatuurstanden en snelheden.
  • Een hitte beschermingsproduct om beschadigd haar te voorkomen.
  • Vier à vijf haarklemmen om je haar in delen te verdelen en vast te zetten.
  • Natuurlijk een steiltang om je haar echt steil te krijgen.
  • Ook raden wij aan kwalitatief goede haarverzorgingsproducten te gebruiken.
Schermafbeelding 2024 02 29 102115

1. Reinigen en verzorgen

Reinig je haar met een shampoo en gebruik daarna een masker of conditioner. Laat het verzorgingsproduct 5 tot 10 minuten intrekken. Dit zorgt voor zachter en gezonder haar en dat is makkelijker te steilen.

2. Goede bescherming

Breng een hittebeschermend product aan in je haar voordat je met een stylingstool aan de slag gaat. Er zijn verschillende producten te krijgen, gebruik bijvoorbeeld IVY Leave-In Spray. Dit beschermt je haar tegen de hitte en het geeft een schitterende glans.

3. Je haar droog maken

Nu is het tijd om je haar droog te föhnen. Als jij dit op de juiste manier doet, wordt je haar al behoorlijk steil. Zo ga je te werk:

  • Verdeel je haar in vier à vijf delen en zet het vast met een haarklem.
  • Maak telkens één pluk haar los en föhn deze droog. Begin bij je haren in je nek, föhn daarna de zijkant en maak als laatste de bovenkant droog.
  • Föhn altijd met de richting van het haar mee. Dus van de hoofdhuid naar de punten toe.
  • Maak gebruik van verschillende temperaturen. Door je haar eerst met warme lucht te föhnen en daarna met koude lucht, koelt je haar af. Het effect van het föhnen wordt zo groter.

4. Perfect steil haar

Om je haar echt perfect steil te krijgen en te houden, is het essentieel een steiltang te gebruiken. Het is heel belangrijk dat je een steiltang van goede kwaliteit gebruikt die het vocht in je haar bewaart. Het is even een investering, maar je krijgt echt waar voor je geld. Wij zijn groot fan van de steiltangen van CHI en ISO Beauty.

Verdeel je haar weer in vier à vijf delen en zet ze vast met haarklemmen. Maak het nu pluk voor pluk steil. Begin weer bij je haren in je nek, daarna de zijkant van je haar en als laatste de bovenkant. Spray telkens over elke pluk een klein beetje haarlak.

5. De laatste stap!

Laat je haar vervolgens goed afkoelen. Voelen je lokken nog wat droog aan of kan het wel wat glans gebruiken? Breng dan als finishing touch een leave-in product aan in je haar.

Als jij je houdt aan deze vijf stappen blijven je haren de hele dag perfect steil. Succes!

Afspraak maken