Salon

Menu

Sluit

De haartrends voor 2020

Header De Haartrends Voor 2020

Ieder jaar creëert ons vaktechnisch team in samenwerking met Yolly ten Koppel, Creative Art Director, onze eigen AMI haartrends. Vier nieuwe coupes die vanuit internationale trends vertaald zijn naar coupes die helemaal passen bij jou. Laat je inspireren!

Hacking the classics

“Ik bewaar dit nog wel, het wordt vanzelf weer hip.” Iedereen heeft het vast wel eens geroepen bij het opruimen van de garderobe. En het is waar! Modetrends komen (bijna) allemaal weer een keer terug. Zo ook de coupes van toen. Ons vaktechnisch team heeft zich laten inspireren door coupes van iconen uit de jaren 40 tot en met de jaren 70. De coupes zijn “gehacked” naar vier nieuwe trendy, draagbare coupes die helemaal passen in het jaar 2020.

Trend 1: The curtain fringe

The classic
In de seventies was dit kapsel echt voor de cool kids. Bovenop kort geknipt met een piekerige pony en lange lengtes in de nek. ‘The shag’ met de ‘curtain fringe’ pony was het helemaal. Bloem erin en klaar!

De AMI twist
Deze lange lagen-coupe knippen we nu met een andere techniek waardoor de laagjes mooier in elkaar overlopen en er geen lange ‘mat’ in de nek overblijft. De zogenaamde ‘curtain fringe’ pony plaatst een mooi lijstje om je gezicht waardoor je een zachte look krijgt.

Meer weten over deze trend? Lees alles over the curtain fringe hier of maak direct een afspraak online.

Header The Curtain Fringe Blog

Trend 2: de Bob

The classic
De bob is back. De klassieke, ronde bob kennen we allemaal wel, die zien we immers vaker terugkeren in het modebeeld. Vooral in de nineties was ‘ie niet weg te denken.

AMI twist
De gehackte bob behoudt zijn lengte, maar we gooien er wat meer volume in. De bovenkant wordt in meerdere lagen geknipt waardoor het haar meer beweging krijgt en voller lijkt. Deze bob kan er weer een tijdje tegenaan!

Meer weten over deze trend? Lees alles over de bob hier of maak direct een afspraak online.

De Bob Is Back

Trend 3: De Franse Bob

The classic
Bonjour! Daar is de bob weer, maar dan de Franse variant. Deze is korter dan de klassieke bob, vooral in de nek. De coupe krijgt hierdoor een wat driehoekige vorm. Wie de filmklassieker Amélie heeft gezien weet precies waar we het over hebben.

AMI twist
We maken de Franse bob weer helemaal van nu door aan de bovenkant wat meer lagen te snijden. Dit geeft een zachte beweging in het haar en ook de vorm krijg een touch-up. De pony krijgt ook verschillende lengtes waardoor ‘ie als een volle of zachte lok gedragen kan worden.

Meer weten over deze trend? Lees alles over de Franse bob hier of maak direct een afspraak online.

De Franse Bob

Trend 4: Pixie Perfect

The classic
Dit is misschien wel de bekendste hairstyle uit de jaren zestig. Het Britse model Twiggy rockte ‘m toen al op iedere poster. Deze jongensachtige coupe deed de volledige modewereld versteld staan.

AMI twist
De androgyne pixie cut blijft! We snijden er wat meer lagen in zodat het haar een vollere en levendigere textuur krijgt. De coupe is dan ook op meerdere manieren te dragen. Slick, zoals Twiggy, of messy voor als je in een wilde bui bent.

Meer weten over deze trend? Lees alles over the pixie perfect hier of maak direct een afspraak online.

The pixie cut

Kleurtrend

De haarkleur van 2020 is mushroom blonde. Deze grijsblonde kleur is eindeloos te variëren door het gebruik van verschillende kleuraccenten. Nieuwsgierig welke kleuraccenten of welke haarkleur het beste bij jou past? Onze haarstylisten zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en geven je graag persoonlijk kleuradvies.

Afspraak maken