Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Bescherm je haar in de zomer!

Haartips 25 juni 2021

Header haarbescherming in de zomer
Van de zomer worden we blij: de zon op je huid, de wind door je haar en de voetjes in het water. Alleen je haar is veel kwetsbaarder in de zomermaanden. Zo houdt je haar bijvoorbeeld niet zo van zout zeewater, chloor en UV-stralen. Maar welke haarverzorgingsproducten kun je nu het beste gebruiken? En hoe kun jij je lokken beschermen tegen de invloeden van de zon? Met de tips in onze blog bescherm jij je haar zo goed mogelijk deze zomer.

Bescherm je haar met een uv-filter of SPF

Vergeet niet naast je huid ook je haren goed te beschermen terwijl je van de zon geniet! De zon kan je lokken namelijk uitdrogen en beschadigen. Gebruik daarom haarverzorgingsproducten met een UV-filter of SPF die jouw lokken ook beschermen.

Draag een hoed of een sjaal

Een echte hair musthave voor de zomer is een hoed of een haarsjaaltje! Met deze fashion items bescherm jij namelijk je haren en je hoofdhuid en zie je er ook nog eens super leuk uit! Blijft daarnaast wat vaker in de schaduw zitten en stel jouw lokken zo min mogelijk bloot aan de zon.

Vermijd chloor- en zeewater zoveel mogelijk

Probeer tijdens een dagje strand of een dagje zwembad zoveel mogelijk chloor- en zeewater in je lokken te vermijden. Van zout zeewater of chloor in je lokken droogt je haar namelijk uit. Wil je wel genieten van een duik in het zwembad of de zee? Draag dan je haar eens in een knot of spoel je haar eerst uit met water zodat jouw haar minder chloor of zout opneemt en spoel het na het zwemmen weer uit met water.

Groene gloed in je haar?

Heb jij blond haar? Dan zal je dit vast herkennen. Opeens heeft je haar een groene gloed gekregen. Erg vervelend, want hoe kom je hier weer vanaf? Onze haarstylisten adviseren IVY Volume Shampoo te gebruiken. Deze shampoo bevat namelijk het ingrediënt braamazijn, die de groene gloed in je haren neutraliseert. Zo geniet jij weer van je mooie blonde lokken.

Bescherm je haar in de zomer

Are you ready for summer?

zijn jouw lokken al klaar voor de zonnige zomermaanden? Vergeet niet voordat je van de zon gaat genieten eerst een afspraak in te plannen in één van onze AMI salons voor het knippen van je punten. Door de zon drogen je punten namelijk sneller uit en voorkom je dat je straks een stuk van je haar af moet laten knippen. Onze haarstylisten geven je graag persoonlijk haar- en productadvies in over de zomermaanden. Ben je op zoek naar een product met UV-filter? Deze IVY producten bevatten uv-filters en zijn verkrijgbaar in al onze AMI salons:

IVY Hair Care Color shampoo
Geniet nog langer van je gekleurde lokken met IVY Color Shampoo. Deze bevat kleurbeschermers waardoor jij langer plezier hebt van je nieuwe, stralende haarkleur en uv-filters die je haren extra goed beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon.

IVY Hair Care Leave-in Spray
Met IVY Leave-In Spray geef jij je lokken direct een ultieme verzorgingsboost en dat kunnen jouw lokken in de zomermaanden wel gebruiken. Wat extra haarverzorging die verder gaat dan een shampoo of conditioner, kan namelijk nooit kwaad. Daarnaast bevat deze Leave-in spray UV-filters die jouw lokken beschermen.

IVY Hair Care Conditioner
Sluit het wassen van je haren altijd af met een conditioner. De conditioner van IVY Hair Care beschermt je haren namelijk tegen de schadelijk UV-stralen van de zon, geeft een prachtige glans én zorgt voor een intense verzorging van je lokken. IVY Conditioner is geschikt voor dagelijks gebruik en voor alle haartypen.

IVY Hair Care Repair mask
Gebruik in de zomermaanden twee keer per week een haarmasker om je haren extra te verzorgen en te voeden. Met een haarmasker versterk je namelijk de gezondheid van je lokken en door de UV filters zijn ze extra beschermt tijdens de zonnige zomermaanden.

En wist je dat de IVY Repair lijn niet alleen geschikt is voor lokken die al beschadigd zijn? Maar juist ook als je haren wat meer bescherming nodig hebben.

  Geïnspireerd?

  Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

  Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
  Deel dit artikel
  Met je vrienden
  facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon