Salon

Menu

Sluit

Back to basic: Krullen maken met een krultang

Schermafbeelding 2024 02 29 110424

Wij houden ervan: krullen maken met de krultang. Krullend haar staat mooi, elegant en vrolijk. Maar de perfecte krul maken is op het begin nog wel eens lastig. Daarom gaan wij terug naar de basis en leggen we in vier stappen uit hoe je de mooiste krullen maakt met een krultang.

De juiste krultang

Krultangen zijn er in alle soorten en maten. Hoe breder de tang, hoe groter de krullen worden. Als je houdt van losse golvende krullen gebruik je een brede krultang, ben jij gek op lieflijke kleine krullen dan is een smalle krultang geschikt voor jou. De regel is: hoe breder de krultang, hoe groter de krul wordt.

Temperatuur instellen op de krultang

Bij de meeste krultangen kan je een temperatuur instellen. Dit is heel handig, want een te warme krultang is schadelijk voor je haar. De meeste tangen zijn in te stellen van ongeveer 130 graden tot 220 graden. Het is even uitproberen welke temperatuur jouw haar lang genoeg in de krul houdt.

Heb jij lang haar? Dan heb je meestal een warmere tang nodig, door het gewicht van je haar zakt de krul namelijk sneller uit. Bij een kortere coupe of lang haar met lagen zakt de krul minder snel uit, de hitte van de krultang kan je dan beperken.

Tip: probeer altijd de temperatuur zo laag mogelijk te houden, dat is het minst schadelijk voor je haar.

Bescherm je haar tegen de hitte

Heel belangrijk, bescherm en verzorg je haar goed voordat je aan de slag gaat met de krultang! Als je dit niet doet is de warmte van de krultang schadelijk voor je haar. Maar als jij je haar goed verzorgt en beschermt met de juiste producten blijft je haar mooi en gezond.

Gebruik voor het krullen de IVY Curl Cream, dit product beschermt je haar tegen de hitte. Daarnaast zorgt de cream er ook voor dat je krullen de hele dag mooi blijven zitten. Om je haar een flinke oppepper te geven gebruik je één a twee keer in de week een voedend haarmasker.

Krultang schoonmaken

Huh, je krultang schoonmaken? Ja, dat is heel belangrijk. Omdat jij je haar voor het krullen goed beschermt, komt er altijd wat van het haarproduct op je krultang. Ook stof en losse haren blijven op je tang achter.

Een krultang schoonmaken is heel makkelijk. Laat de krultang eerst goed afkoelen, pak daarna een watje (waar je ook je make-up mee afhaalt) en dep deze in alcohol met minimaal een alcoholpercentage van 70%. Vervolgens maak je met het watje de krultang schoon. Als je klaar bent ga je nog even met een oude handdoek over de tang om de resterende alcohol eraf te halen en klaar!

Ga jij ook krullen maken met de krultang? Of laat je het liever door een haarstyliste doen? Dat kan namelijk ook. In de salons van AMI Kappers kun je terecht voor een echte Blow Dry behandeling.

Afspraak maken