Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

5 x vrolijker wakker worden

Haartips 24 september 2015

Header vrolijker wakker worden

Ben jij geen ochtendmens? Dan betekent dit niet gelijkt dat je de hele ochtend met een onweergezicht door het leven gaat of chagrijnig bent, maar vind je de vroege ochtend gewoon pittig en vermoeiend. Wakker worden gaat nog wel, maar uit bed stappen en het hele ritueel is niet je talent. Het is nu eenmaal zo dat je uitstraalt hoe je je van binnen voelt en met Unleashed Beauty in je gedachten wil je daar misschien wat in veranderen. Want als je met een fris en fruitig gevoel opstaat, ben je gewoon een stuk mooier! Daarom wat tips voor een vrolijker ochtendritueel.

Begin met licht

Hoe lekker het ook slaapt in een pikdonkere kamer, wakker worden in het donker is niet echt bevorderlijk voor een vrolijk begin van de dag. Laat altijd een stukje gordijn open, zodat er zonlicht naar binnen kan schijnen. Hierdoor wordt je subtieler wakker, want zonneschijn beïnvloed de aanmaak van melatonine. Dit stofje in je hersenen zorgt ervoor dat je slaapritme goed wordt gereguleerd. Ook zijn er nu diverse wekkers die je wakker maken met het nabootsen van daglicht.

Blijf heel even liggen

Wie doet het niet? Direct nadat je het alarm hebt weggedrukt check je op je telefoon Facebook, Instagram, mail, het nieuws of WhatsApp. Je wordt hierdoor eigenlijk té snel wakker en zit gelijk met je hoofd bij het dagelijks leven. Blijf eens lekker twee minuten liggen om uit te rekken en te bedenken waar je vandaag zin in hebt of naar uit kijkt. De snelheid en stress van de dag komt vanzelf wel, houd deze twee minuten even vrij voor positieve gedachten voor jezelf.

Foto vrolijker wakker worden

Drink een glas water

Als je slaapt verlies je aardig wat vocht, dus begin de dag direct goed met het aanvullen hiervan. Een glas (lauw) water zorgt ervoor dat je direct helder bent en zorgt voor de nodige hydratatie.

Een goed muziekje

Zet in de ochtend direct de radio aan of die lekkere playlist op je Spotify. Muziek vrolijkt je niet alleen op, maar leidt je ook af van het feit dat opstaan misschien niet zo leuk is. Met wat aanvullende dansmoves breng je direct je bloedcirculatie aan de gang.

Een gezond ontbijt

Het klinkt bijna als een flauw cliché, maar een gezond, voedzaam ontbijt is echt essentieel. Experimenteer eens met verschillende producten als granen, fruit en zuivel om te kijken wat voor jou de ultieme booster is om de dag goed en voldaan gevoel te beginnen.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon