Salon

Menu

Sluit

5 tips voor meer volume

Schermafbeelding 2024 02 28 155715

Speciaal voor jou hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet over het creëren van meer volume in je haar. Lees snel verder!

1. Op de kop

Een goede basis is het halve werk. Door je haar goed te föhnen, kun je al flink wat volume creëren. Een eenvoudige manier is door je haar ondersteboven, op de kop te föhnen. Stel je jouw haar liever niet bloot aan hitte? Maak dan, wanneer je haar bijna droog is, een hoge knot bovenop je hoofd en laat je haar aan de lucht drogen. Krullen én gegarandeerd volume!

2. Variëren met je scheiding

Bij de meeste mensen valt het haar automatisch in een bepaalde richting, bijvoorbeeld wanneer je jouw scheiding al jaren op dezelfde manier draagt. Maar draag je de scheiding eens naar de andere kant, als het ware tegen de groeirichting van het haar, et voila! Een volle bos haar binnen enkele seconden!

3. Eerst conditioner, dan shampoo

Voor veel dames met lang of met fijn haar is conditioner een absolute must om het haar te kunnen kammen. Conditioners zorgen er namelijk voor dat het haar gladder wordt. Let wel op dat je conditioner het haar niet verzwaart. Een handige truc is ook om eerst conditioner aan te brengen, het uit te spoelen en vervolgens het haar te wassen met shampoo. Andersom dus! Zo blijft er niet teveel conditioner achter in het haar en behoud je dat frisse, luchtige gevoel in je haar.

Schermafbeelding 2024 02 28 155735

4. Producten

  • Zout

Salt spray is een super populair product in de zomer, maar ook in de winter is het ideaal! Doordat de zoutspray het haar stugger maakt, werkt het ook prima als een instant volumeboost. Spray een beetje Salt Spray op de aanzet van je haar en masseer vervolgens met je vingertoppen over je hoofdhuid. Je zult zien dat je haar veel luchtiger valt!

  • Droogshampoo

Een droogshampoo zorgt er niet alleen voor dat je haar minder vet lijkt, het geeft je haar ook extra volume. Juist op dagen dat je haar wat vetter is, merk je dat je haren wat platter op je hoofd liggen. Spray wat droogshampoo op de aanzet van je haar, et voilá volume!

  • Volumepoeder

Voor de hand liggend, maar het werkt wel! Volumepoeder is je beste vriend als het gaat om het creëren van volume in haar.

5. Een goede knipbeurt

De één adviseert lagen om meer volume te creëren, de ander zweert er juist bij om het haar op één lengte te knippen. Wat is wijsheid? Dat hangt puur af van jouw type haar en waar je meer volume wenst. Door met veel lagen te werken, creëer je bovenop al snel meer volume. Het is alleen niet de bedoeling dat je onderaan een dun matje haar overhoudt. Wil je juist de onderkant van je haar dikker laten lijken, dan kan het verstandig zijn om je haar wel op één lengte te knippen. Vraag hiervoor om professioneel advies bij je kapper.

Afspraak maken