Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

5 snelle trendy sportkapsels

Haartips 30 augustus 2018

trendy sportkapsels
Ben je net lekker bezig met sporten, schieten je haren los! Herkenbaar? Wij hebben voor jou 5 inspirerende haarstijlen op een rij gezet. Met deze trendy en toch stevige kapsels, kan jij gewoon lekker door sporten zonder last te hebben van je haar.

Haarband vlecht

Een mooi en elegant kapsel voor tijdens het sporten. Het houd je haar uit het gezicht en een deel van je haar kan je gewoon los dragen. Bepaal eerst aan welke kant jij wil beginnen met de vlecht. Pak vervolgens drie plukken en begin met een gewone vlecht. Daarna pak je bij elke pluk die je over de andere legt een extra beetje haar. Vlecht door totdat je geen haar meer over hebt en uiteindelijk maak je het vast met een klein, dun elastiekje.

Tip: vind je het vervelend om met los haar te sporten? Maak dan van jouw losse haren een knot of staart!

Vissengraatvlecht

Een stevige vlecht, maar ook nog mooi! Dé vissengraatvlecht. Je kan hier verschillende kapsels meemaken. Bijvoorbeeld alleen op je hoofd een vlecht en de rest van je haren in een losse staart. Of van je staart juist een vissengraatvlecht maken. Voor jou even een opfrisser: want hoe maak je die basis vissengraatvlecht ook alweer?

Verdeel je haar in twee strengen. Pak een dunne streng haar van de rechterkant van de rechter pluk. Doe dat strengetje haar bij de linkerdeel. Pak nu een strengetje haar van het linkerdeel en doe dat bij het rechterdeel.

Boxer vlecht

Een super stoer kapsel voor krachttraining óf ben jij meer van het kickboksen? Dit kapsel hoort hoe dan ook in de sportschool thuis. En daarnaast zijn deze vlechten ook helemaal hip in de fashion scene. Dus van de sportschool zo door naar je werk? Met dit kapsel kan het! Even een opfrisser nodig? Bekijk hieronder hoe jij een échte boxer braids kan creëren.

Split het haar in twee gelijke delen door middel van een middenscheiding. Zorg dat deze van voor naar achter gelijk loopt. Zorg ervoor dat je de ene kant van het haar goed vastzet, zodat je vervolgens met de andere helft van start kunt gaan. Start aan de bovenkant en verdeel het haar in drie gelijke delen. Begin vervolgens met vlechten. Tip: vlecht naar binnen! Op deze manier komt de vlecht als het ware op je haar te liggen. Ga door met vlechten totdat er geen haar meer over is. Herhaal dit ook aan de andere kant.

Tip: geef tot slot een messy look mee aan je boxer braids. Dit doe je door de vlechtjes een beetje uit elkaar te trekken. Now you're ready!

Wat is er mis met een gewone vlecht?

Helemaal niks! De gewone huis-tuin-en-keuken vlecht is ook een ideaal model tijdens het sporten. En vooral als je haast hebt, kan je heel gemakkelijk een vlecht maken van je haar. Wij hebben hieronder een paar inspirerende vlechten verzameld.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon