Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

4 tips om wakker te worden met perfecte lokken

Haartips 17 december 2017

Header wakker worden met perfecte lokken

Mijn haar zit altijd het mooist wanneer ik op het punt sta om naar bed te gaan. Frustrerend! Het liefst bel ik dan al mijn vriendinnen om op stap te gaan, zodat ik mijn perfecte coupe aan iedereen kan showen. Helaas is er de volgende ochtend weinig over van mijn mooie kapsel en ben ik druk in de weer om mijn pluizige lokken die alle kanten opstaan in model te krijgen. Herken dit je dit? Doe dan net als ik je voordeel met deze do’s en don’ts en word ’s ochtends wakker met een fantastische coupe.

1. Slaap niet met nat haar

Schuldig! Hoe heerlijk is het om na een warme douche direct (en dus met nat haar) je bed in te kruipen. Het resultaat: pluizig haar, veel klitten en knopen. Slapen met nat haar is daarnaast ook nog eens heel slecht voor je haar. Door de wrijving met je kussen, breekt het haar namelijk sneller af. Niet meer doen dus!

Tip: heb je echt geen tijd om te wachten totdat jouw haar droog is? Maak dan een losse vlecht of draai je lokken in een zogeheten ‘twisted braid’ om beschadiging te voorkomen. Nog een voordeel: ’s ochtends word je wakker met een mooie bos krullen!

2. Draag je haar vast

Door je haar vast te dragen, voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen je kussen en je haar. Zeker wanneer je veel beweegt in je slaap, is het af te raden om met los haar te slapen. Gelukkig zijn er tal van leuke kapsels, waarmee je beschadiging van je haar voorkomt én waarmee je wakker wordt met een mooie coupe. Maak een vlecht, draai je haar in, maak een topknot of bundel je haar boven op je hoofd als een ‘palmboom’. Je weet wel, dat leuke staartje waar jonge meisjes vaak mee lopen.

Tip: gebruik geen gewoon elastiekje om je haar vast te maken, maar een invisibobble. Waarom? Het trekt niet aan je hoofdhuid, laat geen bobbel achter én is niet schadelijk voor je haar.

Heb jij krullen of slag? Dan moet je echt de techniek ‘plopping’ eens proberen. Dit is een techniek waarbij je je natte haar ’s nachts inpakt met een handdoek of oud t-shirt. De volgende ochtend wordt je wakker met perfecte pluisvrije haren. Zonder dat je een stylingsapparaat hebt gebruikt! In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Foto spotler

3. Het juiste kussen

Katoen is ruw en kan jouw lokken beschadigen. Het is beter om voor een zijden kussensloop te kiezen. Zijde is namelijk een stuk zachter dan katoen, wat zorgt voor minder haarbeschadiging. Bovendien is een zijden kussen ook beter voor je gezichtshuid. Zo sla je dus twee vliegen in één klap!

4. Borstelen voor het slapen gaan

Onze hoofdhuid maakt natuurlijke oliën aan. Door je haar te borstelen zorg je ervoor dat de olie wordt verspreid over de rest van het haar. Als je dit ‘s ochtend en ‘s avonds doet krijg je glanzende lokken en heb je minder last van knopen. Met een tangle teezer is dit zo gedaan!

Hoe draag jij jouw haar ’s nachts het liefst?

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon