Salon

Menu

Sluit

Dit zijn dé trendy haarkleuren voor de zomer van 2019

Haartrends 2019 Violet Coupe

Of je nu iedere twee maanden een andere kleur in je haar draagt of nog steeds op zoek bent naar die ene perfecte kleur, het internet afspeuren naar haartrends is altijd leuk. Daarom hebben wij dé haarkleuren van deze zomer op een rij gezet. Wie weet, misschien zit jouw nieuwe haarkleur er wel bij!

Violet: dé haarkleur van zomer 2019

Durf jij voor een uitgesproken look te gaan? Dan is dé kleur van het moment voor jou gemaakt. Deze pastelkleurige violettint is zacht en sprookjesachtig, maar wel een tikkeltje gewaagd. Deze kleur in jouw lokken geeft je een betoverend mooie uitstraling!

We zien deze kleur in heel veel verschillende tinten: van heel zacht pastel tot diep violet. Natuurlijk kun je ook twee tinten combineren, waardoor er meer diepte in je haar ontstaat. Met een diepere tint violet op de aanzet van je haar en een lichtere tint in de punten creëer je een unieke look. Daarnaast is violet een perfecte kleur voor als je een koeler huidtype hebt. Deze tint geeft namelijk meer kleur in je gezicht en laat je ogen extra mooi uitkomen. Perfect voor die summer romance waarbij je elkaar eindeloos in de ogen wilt kijken.

Koperblond en accenten van violet

Wil je wel die speelse twist, maar niet volledig violet? Ga dan voor subtiele accenten en laat deze kleur bijvoorbeeld in je pony of in een paar lokken zetten. Of kies voor de andere trendy haarkleur van 2019: koperblond. Een warme, romantische kleur die jouw lokken eruit laat zien alsof de avondzon erin is gevangen. Ook koperblond zien we in allerlei kleurtinten: van een diepe kopertint tot een subtiele warmte in je blonde lokken.

Kleurtechnieken voor summerproof haar

Het creatieve team van AMI Kappers heeft speciaal voor de zomer twee unieke kleurtechnieken ontwikkeld waarmee jouw gekleurde haar er nóg stralender uitziet. De ene techniek is ontwikkeld voor lange lokken en de andere voor korte coupes. Bekijk hier de video's van de kleurtechnieken en het resultaat. De hele zomer lang de zon in je haar!

Balayage-inspired look voor lang haar

Met deze kleurtechniek wordt je (half)lange haar lok voor lok getoupeerd en gekleurd. Dit gebeurt met een donkere tint aan de onderkant van de lok, en een lichte tint aan de bovenkant. Het getoupeerde deel van de lok behoudt je eigen haarkleur. Hierdoor heb je eigenlijk drie kleuren in je haar: je basiskleur, een donkere tint en een lichte tint. Zo ontstaat er diepte en beweging in je haar en creëren we een unieke look.

Doordat de kleur vanwege het touperen niet vanaf de haaraanzet in wordt gezet en de kleurverschillen subtiel aanwezig zijn, is deze kleurtechniek ook nog eens lekker onderhoudsvriendelijk. De kleur groeit namelijk langzaam uit, zonder dat je een zichtbare uitgroei hebt. Prachtige lokken op al je vakantiekiekjes en zomerselfies, dus!

Subtiele kleuraccenten in kort haar

Spice up je korte lokken met een twist van zachte kleurtinten. Met deze kleurtechniek wordt je haar vóór het kleuren tegen de haargroeirichting in rond gekamd op je hoofd, alsof je lokken een zomers swirl-ijsje zijn. Vervolgens worden er verschillende kleuren ingezet, die jij natuurlijk samen met je haarstylist bepaalt. Ga je voor zachte pasteltinten of een mix van donkere en lichte tinten voor meer diepte in je haar? Jij vraagt, wij draaien (in dit geval letterlijk!).

Door deze unieke manier van kleur inzetten ogen de kleuren na het wassen en drogen extra mooi en natuurlijk. Zo ontstaan er subtiele kleuraccenten die je haar een heerlijk zomers tintje geven!

Je haar ontkleuren of blonderen

Heb je van jezelf geen lichte lokken of is je haar donkerder geverfd, dan ben je meestal aangewezen op ontkleuren of blonderen. Is dat nu echt zo schadelijk als men zegt? Allereerst: ontkleuren is niet hetzelfde als blonderen, hoewel het wel veel op elkaar lijkt. Bij beide methoden haal je namelijk het pigment uit je haar. Bij blonderen is dat uit je natuurlijke haar (dus zonder haarkleuringsproduct erin), en bij ontkleuren ‘ont-kleur’ je je haar, dus reduceer je de kleur die je eerder in je haar hebt gezet zo veel mogelijk.

Zowel ontkleuren als blonderen is natuurlijk nooit écht goed voor je haar, maar bij AMI Kappers gebruiken we alleen de allerbeste verzorgingsproducten. Daarnaast kijken we altijd naar de conditie van je haar. Dat betekent dat we nooit zomaar een ontkleuring of blondering in je haar zullen zetten en altijd ons best doen om je haar in de beste conditie te houden.

Wil jij graag van donker naar licht haar? Loop één van onze salons in voor gratis en professioneel haaradvies. Het is altijd belangrijk om samen met de haarstylist te bepalen wat wel en niet mogelijk is en samen een plan te maken hiervoor.

Wil je zelf alvast testen hoe gezond jouw haar eigenlijk is? Doe dan deze test!

Vrouw

Voor welke zomerkleur ga jij?

En… Ben je er al uit? Lees hier waarom kleuradvies zo belangrijks is. Onze haarstylisten helpen je graag bij het bepalen welke haarkleur perfect bij je past. Kom binnen in een van onze salons, je bent altijd welkom. Met en zonder afspraak! Door heel Nederland ruim 100 salons is er altijd een salon bij jou in de buurt.

Afspraak maken