Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Duurzaamheid

Header duurzaamheidspagina

Duurzaam met AMI

AMI zou AMI niet zijn als we niet aan de wereld om ons heen zouden denken. Wij zijn de eerste generatie die weet wat wij onze planeet aandoen. Tegelijkertijd zijn wij de laatste die het kunnen veranderen. Klimaatverandering is een probleem van nu; het veroorzaakt het smelten van de gletsjers, het verbleken van koraalrif, het verdwijnen van poolijs en het opwarmen van de aarde.

Bij AMI Kappers zijn wij ons ervan bewust dat we het anders aan moeten pakken. Een beter milieu begint immers bij jezelf.

Laten we eerlijk zijn, de kappersindustrie is een vervuilende industrie. Het kleuren en ontkleuren van het haar, de verpakkingsmaterialen van producten, de grondstoffen van onze tools; het is allemaal schadelijk voor onze planeet. Door te investeren in nieuwe producten, duurzame salons en het stimuleren van recyclen proberen wij bij AMI Kappers een positieve bijdrage te leveren aan onze planeet.

AMI kiest bewust

Wij hebben een keuze. De keuze om het beter te doen. De kleinste besluiten die we nemen, elke seconde van de dag, kunnen verschillen ter weeg brengen die van grote waarde zijn.

Bij AMI Kappers zijn we continu op zoek naar manieren om te reduceren. Het reduceren van papier, reduceren van verspilling en reduceren van energie en waterverbruik. Zo zijn wij bezig met het digitaliseren van alle documenten binnen het AMI Huis, ons bruisende hoofdkantoor. Een kleine stap in de juiste richting om het beter te doen.

Het gebruik van producten bij kappersbehandelingen is onvermijdelijk. Maar we willen wél dat deze producten een positieve bijdrage leveren aan onze planeet en diens duurzaamheid. Vandaar IVY Hair Care. Een duurzaam haarmerk van Nederlandse bodem én het allereerste haarmerk met statiegeld op lege verpakkingen.

IVY gelooft in een circulair productieproces. Op elke IVY verpakking zit 50 cent statiegeld. Dit bedrag kan ingezet worden als korting op de aanschaf van nieuwe IVY producten of op een kappersbehandeling bij een AMI salon.

De lege verpakkingen worden vervolgens gesorteerd door gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers met een fysieke of mentale belemmering. Van daaruit worden van de verpakkingen granulaat korrels gemaakt. Van deze korrels kunnen weer nieuwe liter verpakkingen gemaakt worden voor in de AMI salons, waardoor de cirkel weer rond is.

Hiervoor willen we ook onze klanten bedanken. Bedankt voor het inleveren van oude verpakkingen, bedankt voor het kiezen van recyclen boven weggooien. In 2020 heeft IVY 400 kilogram aan lege verpakkingen opgehaald! Dat zijn ongeveer 8000 lege verpakkingen. Dat was zonder de hulp van de AMI klanten niet gelukt. Daarom, bedankt!

Van deze lege verpakkingen is 300 kilogram granulaat gemaakt. Van het granulaat kan IVY nieuwe literpakkingen laten maken. Zo is de cirkel weer rond.

Afbeelding duurzaamheid AMI Kappers

AMI recycled

Voor de meeste huishoudens is het dagelijkse kost, recyclen. Waarom zouden we bij AMI Kappers dit dan niet doen? De trieste waarheid is dat er gemiddeld 12kg per salon aan “lege” verftubes weggegooid wordt, in Nederland alleen al is dit 180.000kg. En dan hebben we het alleen nog over verftubes.

Daarom hebben AMI salons en klanten sinds 2014 de mogelijkheid om in alle salons of via de post hun IVY producten te recyclen. Wil je weten hoe dit proces in zijn werk gaat? Lees er hier meer over.

Afbeelding duurzaam met AMI

AMI kiest voor groen

Het verduurzamen van onze kappersbezoeken begint in onze AMI salons. Zo maken we in alle AMI salons gebruik van groene energie. Dit betekent dat de energie voor onze salons opgewekt wordt uit onuitputtelijke bronnen zoals water, wind, warmte of licht. Daarnaast maken wij natuurlijk gebruik van ledverlichting.

Ook maken we bewuste keuzes voor wat betreft de inrichting van onze salons. Neem bijvoorbeeld de stoelen. Deze worden gemaakt door het Nederlandse bedrijf Kiela. Kiela produceert haar producten in Nederland en heeft haar partners in de nabije omgeving. Op deze manier proberen zij onnodige transporteren te reduceren en daarmee reduceren ze hun impact op onze planeet.