Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Duurzame highlights

Header duurzaamheidspagina

AMI zou AMI niet zijn als we niet aan de wereld om ons heen zouden denken. Wij zijn de eerste generatie die weet wat wij onze planeet aandoen. Tegelijkertijd zijn wij de laatste die het kunnen veranderen. Klimaatverandering is een probleem van nu; het veroorzaakt het smelten van de gletsjers, het verbleken van koraalrif, het verdwijnen van poolijs en het opwarmen van de aarde.

Bij AMI Kappers zijn wij ons ervan bewust dat we het anders aan moeten pakken. Een beter milieu begint immers bij jezelf.

Laten we eerlijk zijn, de kappersindustrie is een vervuilde industrie. Het kleuren en ontkleuren van het haar, de verpakkingsmaterialen van producten, de grondstoffen van onze tools; het is allemaal schadelijk voor onze planeet. Door te investeren in nieuwe producten, duurzame salons en het stimuleren van recyclen proberen wij bij AMI Kappers een positieve bijdrage te leveren aan onze planeet. Lees hier alles over onze duurzame highlights.

Duurzame keuzes

IVY Hair Care

Onze eigen duurzame haarmerk IVY Hair Care bestaat uit styling- en haarverzorgingsproducten. Alle producten zijn samengesteld uit de beste ingrediënten, welke voor een belangrijk deel van Nederlandse bodem afkomstig zijn.

Gerecyclede verpakkingen

Ons eigen productmerk IVY Hair Care heeft als eerste kappersmerk in Nederland statiegeld op alle lege verpakkingen. De lege producten worden gerecycled tot granulaatkorrels. Van deze korrels worden nieuwe liter verpakkingen gemaakt. In 2020 heeft IVY 400 kilogram aan lege verpakkingen opgehaald! Dat zijn ongeveer 8000 lege verpakkingen. Dat was zonder de hulp van de AMI klanten niet gelukt.. Daarom, bedankt! Van deze lege verpakkingen is 300 kilogram granulaat gemaakt. Van het granulaat kan IVY nieuwe literverpakkingen laten maken. Zo is de cirkel weer rond.

Transparantie

Iedere verpakking bevat volledige transparantie over de ingrediënten van het product.

Digitalisering

We zijn continu op zoek naar manieren van reduceren. Op ons AMI Huis in Deventer zijn we bijvoorbeeld bezig om alle papieren te digitaliseren.

C02 uitstoot

Door alle Co2 uitstoot verandert het klimaat en stijgt de tempratuur op aarde. Ook daar draagt AMI Kappers graag een steentje aan bij en maken we vanaf 2015 gebruik van duurzame energie i.p.v gas.

Vintage kleding

Met enige regelmaat hebben wij fotoshoots. Tijdens deze shoots maken wij graag gebruik van vintage kleding. Zo laten we niet alleen zien hoe mooi vintage kleding kan zijn, maar verhogen we ook nog eens de levensduur van het kledingstuk. Bovendien hoeven er zo minder nieuwe kledingstukken geproduceerd te worden. Een win-win situatie dus.

Afbeelding duurzaamheid AMI Kappers

Verantwoord verbouwen

Verlichting

In onze salons is alle verlichting- ledverlichting. Ledverlichting verbruikt beduidend minder energie dan gewone gloeilampen, bovendien gaat het langer mee, wat weer beter is voor het milieu.

Energie

Alle salons maken gebruik van groene energie. Dit betekent dat de energie voor onze salons opgewekt wordt uit onuitputtelijke bronnen zoals water, wind, warmte of licht.

Duurzame materialen

Ook maken we bewuste keuzes voor wat betreft de inrichting van onze salons. Neem bijvoorbeeld de stoelen. Deze worden gemaakt door het Nederlandse bedrijf Kiela. Kiela produceert haar producten in Nederland en heeft haar partners in de nabije omgeving. Op deze manier proberen zij onnodige transporten tegen te gaan, zo ze hun negatieve impact op onze planeet.

Afbeelding duurzaam met AMI

Bijdragen aan de samenleving

Stichting Haarwensen

AMI Kappers is al jaren sponsor van Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen zet zich volledig voor kinderen die door een medische aandoening, een vorm van alopecia (kaal hoofdigheid) of alopecia areata (pleksgewijze kaalheid) hebben opgelopen en in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Sociale werkplaats/ Werkbaan oost

Wij proberen zoveel mogelijk werk onder te brengen bij de sociale werkplaats. Zo sorteren zij de IVY Hair Care producten voor ons en verpakken ze met regelmaat pakketten voor onze salons. Samen zorgen we voor elkaar.

Ronald McDonald Huis

Al jaren knipt AMI Kappers (regio Rotterdam) iedere maand ouders die verblijven in het Ronald Mc Donald huis. In deze vaak hectische periode willen we aan de ouders de aandacht geven, door ze een verwenmomentje aan te bieden en ze voorzien van een heerlijke frisse coupe.