Salon

Menu

Sluit

Zo blijft rood haar langer mooi

Schermafbeelding 2024 02 29 133817

Een mooie rode coupe staat prachtig, maar is soms lastig te onderhouden. Roodpigmenten verdwijnen nu eenmaal snel uit je haar. Zonde! Speciaal voor de redheads over here hebben wij een blog geschreven hoe jij je rood geverfde haren het beste kan verzorgen. Lees snel verder!

1. Gezond haar is key

Het lijkt voor de hand liggend, maar het is belangrijk dat de kwaliteit van je haar goed is. Zijn jouw lokken erg droog? Dan blijft de rode kleur minder goed zitten. De reden hiervoor is dat de schubbenlaag van je haar vaak niet goed gesloten zit. Hierdoor verdwijnt de verf makkelijker uit je haar. Verzorg je haar dus goed! Hoe gezonder je haar, hoe langer jij plezier hebt van je gekleurde coupe. Goede reden dus om vaker een haarmasker in je haren te smeren. Bekijk hier de blog over 5 x zelfgemaakte haarmaskers voor gezond haar!

2. De zon

Zonnen is heerlijk, maar een slecht idee als je een rood of koperkleurige coupe hebt. De straling van de zon maakt je haar niet alleen droog, maar vernietigt ook alle warme tinten in je haar. Onze tip: schaduw! Ga je toch liever een middagje zonnen? Bescherm je haar dan met een grote hoed of een sun protection spray.

3. Zwemmen

De combinatie tussen rood haar en een duik nemen in het zwembad is geen goed idee. Chloor en/of zoutwater is nu eenmaal slecht voor geverfde lokken. Na het zwemmen is de kans groot dat de intensiteit van je haarkleur is afgenomen. Doe daarom je haar hoog in een knot en zorg dat het niet nat wordt.

4. Gebruik de juiste shampoo

Wij raden aan een milde shampoo te gebruiken. Heel veel shampoos bevatten namelijk sulfaten, goedkope siliconen, te veel zout en andere agressieve reinigers, waardoor je haarkleur vervaagt. Gebruik liever een shampoo met natuurlijke ingrediënten of eentje die speciaal is ontwikkeld voor rood geverfd haar.

Tip: Gebruik absoluut geen anti-roosshampoo.

5. Laat je haren kleuren bij de kapper

Blijf je het toch lastig vinden de juiste koper kleur te vinden of te behouden? Wordt de rode kleur niet zo mooi als verwacht? Dan raden wij aan gewoon een bezoekje te brengen aan een goede kapper. Deze persoon weet precies wat jouw haar kan hebben, wat bij jou past en hoe jij je rode haar het langst mooi kan houden. Kom langs in één van onze salons en laat je adviseren.

Afspraak maken