Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Haren borstelen? Zo doe je dat

Haartips 28 september 2016

Untitled 1
Ons haar borstelen doen we bijna allemaal. Voor vrouwen met lang haar is het soms een hele klus om pijnloos alle klitten te verwijderen. Vind jij dit vervelend? Wij leggen uit hoe je op de juiste manier, snel en zonder pijn alle klitten uit jouw haar krijgt.

Gebruik een goede borstel

Allereerst is het belangrijk dat je een goede borstel gebruik. Wij raden de Tangle Teezer aan. Deze borstel ontklit jouw haar snel en pijnloos en gaat pluis tegen. De anti-klit borstel heeft kleine en grote tandjes waardoor je flexibel door het haar gaat. Zo voorkom je haarbreuk en blijft het haar mooi en gezond.

De Tangle Teezer is er in heel veel leuke kleurtjes, welke vind jij het leukst?

Zo kam jij pijnloos je haren door

  • Borstel jouw haar nooit als het nog nat is. Nat haar is kwetsbaarder waardoor het sneller afbreekt. Het is verstandig om voor het haren wassen alle klitten uit jouw haar te halen.
  • Start met borstelen altijd bij de punten en werk vervolgens naar boven toe. Als je begint bij de haarwortel, kam je alle kleine klitten naar elkaar toe. De kans is groot dat er dan één grote knoop ontstaat. En voordat je die er uit hebt…
  • Wil je het echt goed doen? Verdeel je haar dan in drie à vier delen. Borstel vervolgens pluk voor pluk alle klitten eruit. Op deze manier weet je zeker dat je niks mist!
  • De laatste tip. Ga altijd voorzichtig te werk. Van hard borstelen breekt het haar namelijk af. Of nog erger, je trekt onnodig haren uit je hoofd. Dat is zonde van jouw mooie lokken, toch!?

Voordelen van haren borstelen

Wist jij al dat (goed) haren kammen veel voordelen kent? Wij sommen ze voor je op:

  • Kammen stimuleert de doorbloeding op je hoofdhuid. En met een goede doorbloeding groeit jouw haar sneller.
  • Haren borstelen is een heerlijke massage voor de hoofdhuid. Een perfect moment om even lekker te ontspannen.
  • Je borstel haalt viezigheid, zoals pluisjes, uit jouw haar.
  • Door het kammen, worden de natuurlijke oliën die op de hoofdhuid zitten verspreid over het hele haar. Jouw haar gaat hierdoor extra glanzen. En wie wil er nou geen glanzende lokken?

Ben je opzoek naar nog meer leuke haartips? Volg ons dan op Instagram en Facebook. Zo blijf je wekelijks op de hoogte van de nieuwe tips en trends op haargebied.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon