Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Werken bij de kapper tijdens corona

IMG 8577 1

Hoe hebben onze medewerkers de lockdown ervaren? Wij zijn benieuwd en hebben drie medewerkers gevraagd hiernaar.

Danèl van AMI Kappers Varsseveld

“Hoe ik mijn tijd heb ervaren toen de salon dicht zat, ik vond het heel spannend eigenlijk omdat je niet weet wat er gaat komen en voor hoelang. Tegelijkertijd voelt het ook raar om voor een onbepaalde tijd niet te werken. Wij als team hebben er het beste van gemaakt, we kwamen een paar keer per week bij elkaar (uiteraard op afstand) en ik heb vooral veel gewandeld!”

“Wat ik het meest gemist heb toen de salon gesloten was is toch het contact met de klanten en collega’s. Normaal gesproken spreek je veel verschillende mensen en toen alleen je naaste familie en vriend. En wat ik ook had gemist is dat ik iets voor mezelf had, dat ik ergens voor op moest staan en dat de dagen gevuld waren.”

“De heropening was pittig, het waren lange en vooral hele drukke dagen maar na zo’n lange tijd thuis te hebben gezeten was dit wel een heel fijn gevoel. Het waren gezellige dagen en de klanten waren extra blij!”

Werken in coronatijd3

Sharon van AMI Kappers Westwijkplein

“Ik heb de eerste sluiting ervaren als zwaar, dit was een klap in mijn gezicht. Ik ben iemand die niet stil kan zitten en ben altijd druk bezig met mijn werk. Daarnaast houd ik erg van een gezellig praatje! Nu was je ineens verplicht om thuis te zitten. Ik ben in de periode van de lockdown enorm bezig geweest met mezelf en mijn persoonlijke groei. Ook ben ik in de periode van het thuis zitten enorm veel dingen gaan opknappen en renoveren in huis om afleiding te zoeken. Om de dag was ik aanwezig in de salon om taken te verrichten zoals het trainen van onze leerling.”

“Wanneer wij weer open gingen na de eerste lockdown was ik enorm zenuwachtig en enthousiast! Er waren veel nieuwe regels waar wij ons aan moesten houden. Na een week waren wij hier al aan gewend en wat was het weer gezellig en geweldig dat wij weer klanten mochten ontvangen. De tweede heropening hadden we geen nieuwe regels erbij gekregen. Nu was ik vooral enorm enthousiast en kon ik niet wachten om iedereen weer te mogen voorzien van een frisse coupe en om ons creatieve vak weer op te pakken! Ook de enorme drukte in de salon gaf veel adrenaline en wat as het leuk om iedereen zijn/haar blije gezichten weer te zien. Vooral de leuke gesprekken met de klanten had ik heel erg gemist.”

“Wat ik het meest miste tijdens de lockdown was toch wel het creatief bezig zijn met je vak en het sociale contact met de klanten. Je hebt toch een band opgebouwd met je klanten. Ook daarom kwam ik om de dag naar de salon in de hoop dat ik nog wat klanten tegen kwam om even een gezellig praatje te maken. Ik hoop dat wij nooit meer de deuren hoeven te sluiten en dat wij nog heel lang ons prachtige vak mogen uitoefenen!”

Werken in coronatijd2

Lois Marketing medewerker van het AMI Huis

"Heel vervelend, ook op kantoor veranderde er veel. Vanaf de lockdown moesten alle medewerkers van kantoor thuis werken. De communicatie is heel anders dan wanneer je op kantoor werkt. Toen de salons weer open gingen mochten wij langzaam aan naar kantoor. Tot nu toe werken wij nog steeds enkele dagen vanuit huis. Ik vind het erg jammer omdat ik mijn collega’s wel mis. Wel is het deels thuis werken steeds meer in zijn opmars en vind ik het ook wel fijn dat er afwisseling is tussen thuis werken en op kantoor werken. De salons gingen dicht en we hadden hier geen standaard protocol voor, iedereen was op dat moment zoekende en ook bij de heropening was het weer hectisch maar wel gezellig en druk!"

"Ik miste het persoonlijke contact met mijn collega’s en de medewerkers van de salons tijdens het thuis werken. De salons zaten een periode dicht dus kwamen er weinig vragen vanuit de salons. Daarnaast was het contact met mijn collega’s ook anders, dit ging allemaal via beeld bellen."

"Ik vond het heel erg fijn dat de salons weer open gingen omdat alles toen weer een beetje ‘normaal’ werd. Ook mocht ik wat meer op kantoor werken en zag ik mijn collega’s weer vaker!"

Werken in coronatijd