Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Verduurzaam je badkamer

Haartips 03 februari 2021

Header verduurzaam je badkamer

Tips om thuis je badkamer te verduurzamen

Bij AMI Kappers zijn wij ons ervan bewust dat wij het anders moeten aanpakken. Want een beter milieu begint immers bij jezelf. Maar wij kunnen dit niet alleen. Succes behaal je samen. Laten we samen beginnen bij het verduurzamen van je badkamer. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder voor al onze tips & tricks voor het verduurzamen van je badkamer.

Benieuwd naar wat AMI Kappers momenteel allemaal doet op het gebied van duurzaamheid? Bekijk hier onze duurzaamheidspagina!

Groene energie

Het verduurzamen van je badkamer begint onder andere bij groene energie. Je zou hiervoor kunnen investeren in zonnepanelen, maar het kan ook eenvoudiger. Zoek bijvoorbeeld eens naar groene leveranciers. Zij bieden gas en elektriciteit, net zoals normale leveranciers, maar leveren energie die afkomstig is uit onuitputtelijke bronnen zoals water, wind, warmte of licht. En wil je eenvoudig besparen op je energieverbruik? Stap dan over op led verlichting. Gemiddeld bespaar je hierdoor zo’n 50% van je energie verbruik. Ook in alle onze AMI salons maken we gebruik van duurzame energie en led verlichting.

Verspil minder water

Net als dat wij ons waterverbruik willen reduceren in onze salons, kun je dit ook eenvoudig thuis doen. We weten allemaal dat korter douchen helpt bij het besparen van water. Maar wist je ook dat je al snel 7 liter water per douchebeurt bespaart door een minuutje minder lang te douchen? En wat kun je nu nog meer doen om minder water te verspillen? Kijk eens naar een waterbesparende douchekop of kraan. Deze zijn volop online verkrijgbaar of bij de bouwmarkt bij jou in de buurt. Draai daarnaast altijd de kraan dicht wanneer je deze niet gebruikt. Klinkt erg simpel, maar de kans is groot dat je het tussentijds bij het handen wassen of het tandenpoetsen vaak open laat staan. Allemaal kleine aanpassingen, die al een groot verschil kunnen maken.

Blog verduurzaam je badkamer

Kijk kritisch naar de producten in je badkamer

Een gemiddeld badkamer kastje staat vol plastic en wegwerp items als wattenschijfjes, wattenstaafjes en plastic tandenborstels. Maak op wat er nog ligt en verwissel daarna stuk voor stuk deze artikelen voor producten die bijdragen aan een beter milieu. Denk aan wasbare wattenstaafjes en stijfjes, bamboe tandenborstels maar ook aan vrouwelijke hygiëne producten. En kijk eens kritisch naar de producten die in je badkamer staan, wat doen deze producten voor een beter milieu?

Verduurzaam je badkamer IVY Recyclen

Recycle

Wist je dat de verpakkingen van de producten van ons exclusieve haarmerk IVY Hair Care volledig gerecycled worden? IVY Hair Care, is 100% vegan, parabenenvrij én het allereerste haarmerk met statiegeld op lege verpakkingen. Op elke IVY verpakking zit namelijk 50 cent statiegeld. Dit bedrag kan ingezet worden als korting op de aanschaf van nieuwe IVY producten of op een kappersbehandeling bij één van onze AMI salons. Alle lege verpakkingen die worden ingeleverd worden vervolgens gerecycled tot nieuwe literverpakkingen voor in onze AMI salons. Dus heb jij nog lege IVY verpakkingen thuis liggen? Lever ze dan snel in één van onze salons.

Benieuwd naar de producten van IVY? Bekijk ze hier in onze AMI Shop!

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon