Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Veelgestelde vragen aan de kapper

Haartips 25 maart 2020

Header Veelgestelde Vragen Aan De Kapper

Wij hebben de veelgestelde haarvragen verzameld vanuit onze salons en onze haarstylisten geven antwoord. Lees het hieronder. Zo zit jij nooit meer met je handen in het haar.

Ik heb last van een jeukende hoofdhuid. Wat kan ik daaraan doen?

Was je vaak je haar? Dit zou de oorzaak kunnen zijn van een jeukende hoofdhuid. Probeer het aantal wasbeurten daarom eens te verminderen. Ook een cleansing shampoo kan helpen.

Hoe kan het dat mijn haar vetter is in de uitgroei?

Uitgroei is je natuurlijke haar en dat is van nature vetter dan geverfd haar. Ze zeggen ook wel dat natuurlijk haar gezonder is dan geverfd haar, maar ja, je mist dan wel die sprankelende kleur.

Ik verf mijn haar iedere keer als ik bij de kapper kom. Is dat slecht?

De kleuringen van nu zijn veel milder dan die van vroeger, met minder schadelijke en meer voedende stoffen. Zeker als je nog geen grijs haar hebt adviseren wij om te kiezen voor een milde kleuring.

Groeit mijn haar harder als ik het vaker laat knippen?

Je haar groeit vanuit je hoofdhuid, dus vaker knippen zal er niet voor zorgen dat het sneller groeit. Geknipt haar is wel gezonder, oogt voller en breekt minder snel af.

Mijn shampoo schuimt niet! Werkt mijn shampoo dan wel goed?

Ja zeker! Wel spelen er verschillende factoren mee die de hoeveelheid schuim in je haar bepalen. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van sulfaat in shampoo, hoe vet je haar is en de hardheid van het water.

Ik verf mijn haar thuis, mijn punten worden steeds donkerder. Hoe kan dit?

Thuis-ververs kunnen lastig zien waar het haar kleur nodig heeft, zoals we dit bij de kapper doen. Daardoor krijg je punten telkens een nieuwe kleurlaag. Het gevolg is logisch: steeds donker wordende punten.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon