Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Tips: zo reinig je jouw föhn

Haartips 15 januari 2019

Fohn schoonmaken
Je gebruikt bijna dagelijks verschillende producten die helpen om je haar in de juiste coupe te krijgen. Een haarborstel, je föhn of je stijltang, je kan toch eigenlijk niet zonder. Maar hoewel deze producten veel gebruikt worden, vergeten veel mensen dat deze dingen ook af en toe een reinigingsbeurt kunnen gebruiken. Wel zo hygiënisch en je producten gaan zo een stuk langer mee.

Geef je haarborstel een wasbeurt!

Je haarborstel gaat dagelijks meerdere keren door je haar en over je hoofdhuid. En ook al was je regelmatig je haar, toch komt er voldoende viezigheid vanuit je haar in je haarborstel. Denk aan gel, mousse of haarlak, maar ook dode huidcellen en vet. De beste manier is om je haarborstel één keer in de zoveel tijd een lekkere wasbeurt te geven. Letterlijk. Verwijder eerst de meeste haren uit je borstel. Laat je wasbak vollopen met goed warm water en een scheut shampoo en laat je haarborstel(s) daar heerlijk een uur in ronddobberen. Voor hardnekkig vuil kan je ook een scheut soda toevoegen aan je sopje. Zit er na de wasbeurt nog wat vuil, gebruik dan een oude tandenborstel om het vuil te verwijderen. Laat daarna je haarborstel drogen en hij is weer als nieuw!

Föhn

Bij het schoonmaken van je föhn is het enorm belangrijk dat het apparaat niet in het stopcontact zit. Het onderdeel dat het meeste vuil wordt, is het rooster waar de föhn lucht naar binnen haalt. Hier blijft vaak veel stof in hangen. Door met een tandenstoker of satéstokjes door de gaatjes heen en weer te gaan, valt het stof er vanzelf uit. Als je de föhn op de kop houdt, zal het stof er met de stokjes zo uitvallen. Bij sommige föhns is dit rooster afneembaar, zo kan je er nog beter bij en het rooster ook schoonmaken met een vochtige doek.

Reinig je stijltang

Gebruik je geen haarproducten zoals haarspray en gel, dan kan je gerust je stijltang één keer in de maand schoonmaken met een vochtige doek. Gebruik je wel stylingsproducten, dan krijg je de stijltang het beste schoon met wat alcohol. En dan hebben we het niet over vodka of whiskey, maar over ontsmettingsalcohol van de drogisterij. Breng wat alcohol (70% is prima) aan op een watje en maak hiermee de bladen van de stijltang schoon. Snel en effectief!

Reinig jij je haarstylingtools regelmatig? Welke producten zijn bij jou snel vies?

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon