Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Oriënteren voor de kappersopleiding

Haartips 06 april 2020

Header Orienteren Voor De Kappersopleiding

Het maken van de juiste studiekeuze is enorm belangrijk. Deze keuze wordt op dit moment wat lastiger, omdat vanwege het coronavirus open dagen en meeloopdagen niet door kunnen gaan. Om ervoor te zorgen dat jij je goed kunt oriënteren, hebben wij dit blog geschreven zodat jij je online kan oriënteren voor de kappersopleiding.

Welke leerwegen heeft een kappersopleiding?

De kappersopleiding kent twee verschillende leerwegen: de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) en de beroeps opleidende leerweg (BOL). In de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werk je vaak minimaal 23 uur mee in de salon en ga je één dag per week naar school. Het voordeel aan deze leerweg is dat je gelijk veel leert in de praktijk en daarnaast al een zakcentje verdient. De beroeps opleidende leerweg (BOL) is meer gericht op de theorie. Hierbij ga je dus vier dagen naar school en breng je de theorie in de praktijk door middel van een stage.

AMI Kappers is een erkend leerbedrijf

Als je de kappersopleiding wilt gaan volgen, is het belangrijk dat je een erkend leerbedrijf vindt waar je kunt gaan werken of stagelopen. AMI Kappers is ook een erkend leerbedrijf, die altijd op zoek is naar enthousiaste leerlingen. En het mooie is, AMI Kappers zit overal! Ook bij jou in de buurt!

Leren bij AMI Kappers

Als je kiest voor AMI Kappers als erkend leerbedrijf, ga je ook ons interne opleidingsprogramma volgen. Dit betekent dat je naast de lessen op school ook cursussen krijgt van onze professionals. Je raakt nooit uitgeleerd in het kappersvak. AMI Kappers doet er dan ook alles aan, om alle medewerkers te trainen volgens de laatste trends.

Leerlingen van de kappersopleiding aan het woord

“Ik vind het geweldig om bij AMI Kappers te werken, ik heb leuke collega’s en ik werk in een drukke salon. Ik mag als leerling al veel doen op de werkvloer en hoef niet alleen maar koffie te zetten en te vegen. Denk bijvoorbeeld aan een uitgroei verven. Ook heb ik een goede bedrijfsleidster die mij traint en mij goed helpt om op schema te blijven op school” - Esmee, eerstejaars leerling.

“Ik mocht als leerling direct mee doen met de wekelijkse trainingsavonden, daar trainen we super hard. Ik leer veel van de trainsters en wordt persoonlijk geholpen. We trainen met een kleine groep, waardoor er veel persoonlijke aandacht is” - Iris, derdejaars leerling.

Na de kappersopleiding heb je een goede kans om aan de slag te komen. Veel mensen blijven bij de werkgever waar ze tijdens hun opleiding hebben gewerkt. Bovendien heb je een grote dosis werkervaring opgedaan, waar menig werkgever om zit te springen.

Mocht je nog andere vragen hebben over de kappersopleiding of het werken in de kappersbranche, dan kan je een email sturen naar: silkemulder@amikappers.nl.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon