Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Het verschil tussen een conditioner, leave- in en een haarmasker

Haartips 07 maart 2019

Banner Verschil Tussen Haarmasker Leave In En Conditioner
Iedereen heeft tijdens het haren wassen wel een bepaald ritueel. Je staat onder de douche en je wast je haar lekker met shampoo... en dan? Moet je eerst de conditioner gebruiken of toch maar een haarmasker? En wat doet een leave-in voor je haar? Wat zijn nou precies de verschillen tussen deze haarproducten? Wij hebben de verschillen even op een rijtje gezet. Zo weet jij in het vervolg precies welk haarproduct je wanneer moet gebruiken voor mooi gezond haar.

Waarom gebruik je conditioners en haarmaskers?

Haar verzorg je niet alleen met shampoo, maar ook met een conditioner, leave-in of haarmasker. Door het haar te wassen met een shampoo worden de haarschubben geopend. Jouw haar kan hierdoor beter gereinigd worden, maar een shampoo geeft geen bescherming. Een conditioner, leave-in of haarmasker wel, omdat ze de haarschubben weer laten sluiten.

Ken je het gevoel dat je na het wassen van je haar met alleen shampoo, vervolgens je haar droogt én dat het dan aanvoelt als stro? Dit komt doordat de haarschubben open staan. Het is daarom belangrijk om een conditioner, leave-in of haarmasker te gebruiken die een voedende beschermlaagje om het haar legt en de haarschubben sluit.

Wat doen conditioners en haarmaskers voor je haar?

Conditioners voor zacht en glanzend haar
Er zijn verschillende soorten conditioners waar je je haar mee kunt verzorgen. Elk haartype is anders en het is daarom afhankelijk van jouw haar welke conditioner het beste bij je past. Heb je gekleurd, breekbaar of beschadigd haar? Dan is een repair conditioner altijd goed! Maar wat doet een conditioner en hoe gebruik je een conditioner? Een conditioner laat de haarschubben weer sluiten, voedt het haar van binnenuit en legt een zacht voedend beschermlaagje om je haar. Hierdoor wordt je haar weer glanzend en stevig.

Je brengt de conditioner aan in de punten van je haar, laat het 2 minuten intrekken en spoelt het daarna weer uit. Een conditioner kan je na iedere wasbeurt gebruiken.

Een veel voorkomende vraag die wij horen:
''wat is het verschil tussen een crèmespoeling en een conditioner?''
Conditioners repareren je haar van binnen én sluiten de haarschubben. Door een conditioner wordt je haar ook minder statisch en is het beter doorkambaar. Een conditioner breng je ook alleen aan in de punten, anders sta je dagelijks je haar te wassen en dat wil je ook niet! Een crèmespoeling legt een soort bescherm laagje om je haar heen en voedt het haar niet van binnenuit. Een crèmespoeling is wat lichter dan een conditioner. Heb jij lang haar? Dan is een crèmespoeling ideaal, omdat de spoeling helpt tegen klitten in het haar.

Leave-in voor als je weinig tijd hebt
Een leave-in conditioner heeft dezelfde eigenschappen als een conditioner. Het enige verschil is, de naam zegt het al, je spoelt deze conditioner niet uit en het is vloeibaar. Een heel handig product als je weinig tijd hebt. Je sprayt het op handdoekdroog haar en je bent klaar om te gaan! De leave-in houdt vocht in je haar beter vast, maakt het doorkambaar en beschermt het haar 24/7 tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon en de föhn.

Wat is het nut van een haarmasker?
Een haarmasker sluit ook de haarschubben na het gebruik van een shampoo. De textuur van een haarmasker is anders dan de conditioners, omdat hier minder water in zit en dus geconcentreerder. Je gebruikt een haarmasker niet vaker dan één keer per week. Dit omdat een masker ervoor kan zorgen dat het haar te zwaar wordt en je haar hierdoor niet goed wilt zitten. Heb je gekleurd, breekbaar of beschadigd haar? Dan is een repair haarmasker ideaal! Laat je haarmasker minstens 2 minuten zitten, voor een intensiever resultaat laat je het masker 2 tot 4 minuten langer inwerken met een warme handdoek. Spoel het vervolgens goed uit. Werd jou ook altijd verteld dat je een haarmasker zo lang mogelijk moet laten intrekken? Dit is een fabel! De werking van een haarmasker is na enkele minuten uitgewerkt. Scheelt je ook weer extra tijd in de ochtend :)

Verschil Tussen Haarmasker Leave In Conditioner Textuur

Het verschil tussen een conditioner, leave-in en haarmasker

Een conditioner en leave-in hebben dus dezelfde werking en verschillen alleen in het wel of niet uitspoelen van het product. De leave-in is heel handig als je even haast hebt en jij jouw haar extra verzorging wilt geven tegen bijvoorbeeld de UV van de zon.

Een haarmasker is dieper voedend en geconcentreerder dan een conditioner of leave-in. Zoals een conditioner kan je iedere wasbeurt gebruiken in de punten, maar een haarmasker gebruik je maar eens per week.

Over het algemeen kunnen we stellen dat de textuur van haarmaskers dikker zijn dan conditioners. Dit ligt voornamelijk aan de hoeveelheid water die erin zit. Haarmaskers bevatten een lager percentage water en zijn daarom dus geconcentreerder en dikker dan conditioners.

Nu horen we je denken: 'heeft het zin om na een haarmasker of voor een haarmasker een conditioner te gebruiken en moet je beide producten gebruiken?' Nee! Het is óf een haarmasker óf een conditioner. Maar, hoe weet je welke van de twee producten geschikt is voor jouw haar? Mensen met fijn, dun haar hebben meer baat bij een conditioner. Omdat een haarmasker te 'heftig' kan zijn en dus de haren kan gaan verzwaren, met weinig volume als resultaat. Heb je krullend haar? Dan kan een conditioner ook beter zijn voor jouw haren, omdat een conditioner veerkrachtiger is dan een masker en je hierdoor meer een mooi 'bouncy' effect krijgt.

Heb je beschadigd haar of kan jouw haar wel wat extra verzorging gebruiken? Wij helpen je graag in één van onze AMI salon bij jou in de buurt! Wij hebben verschillende haar treatments in onze salons die jouw haar weer een boost geven.

Verschil Tussen Haarmasker Leave In Conditioner Producten
Ivy Hair Care Haarproducten Voor Echt Mooi Resultaat Producten
Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon